ZSZ v Velikem Škednju

Aljana Kavčič 22. julij 2024. 19:26

V nedeljo je končno prišla na vrsto smer, za katero sva imela z Zlatetom Gantarjem že nekaj časa plan, da jo skupaj splezava. ZSZ, VI-, A1/V+ (PP VI+), 240m. Ker jo je on nekajkrat že splezal, sem si jo lahko privoščila vse raztežaje kot prva. Res sem hvaležna, da me je spoznal s to čudovito smerjo!

Smer vse od začetka pa do samega vrha ne popusti niti malo. V smeri se RES naplezaš. Navpičnost smeri Mihelič lepo opiše kot, trajno in neizprosno. In taka tudi je. Izpostavljenost je fenomenalna, plezarija pa lepa za pop*****! Ocene v teh "krajih" niso ravno zelo primerljive z ostalimi. Smer je res našpičena, tako da bi bilo za par gibov na frej v detajlu in za zaključnega v previsu na izstopu pojesti še lih mal polente. Tam kletvic ni manjkalo. Ostalo plezanje pa waaaw, waw! Vrhunsko izkoriščen čas v tej steni, ki te že ob pogledu na njo, res ne pusti ravnodušnega.

Seveda so stene v tem okolišu poraščene s travo in če ti prvič ponesreči uspe najti klin, ko odmakneš šop trave, boš v nadalnje sigurno našel vsak skrit klin. Teh v smeri ni veliko, jih je pa zadosti. Vsa sidrišča, pa so na zelo lepih poličkah.

Na sestopu koncentracija še vedno na 100%, saj iz vrha stene iščeš prehode z lažjim poplezavanjem navzdol. Midva sva si vse skupaj poenostavila z nekaj abzajli čez strme skoke.

Za naslednje plezalce pa velja poudariti, da klin v detajlu ni prav dober. (Slika tega raztežaja je prva v galeriji)


Galerija


Število komentarjev: 2

Miha Habjan - mifi - 23. julij 2024. 10:33
Čestitke 💪🏻

Mark Bajramović - 29. julij 2024. 13:03
Zgleda noro👌

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.