Kdor najde, je iskal

Matevž Povše - Matevž Povše 10. junij 2024. 22:35

 »Pa kje je ta steber zdej« se je več kot enkrat slišalo v zahodni steni Planjave v četrtek 6. 6. Ferjančič, Eva in jaz smo se zgodaj zjutraj odpravili z Jermance, najprej na Kamniško sedlo in nato do vstopa stebra X. Za naju z Evo je bila to prva »ta prava« smer v hribih.

 Oba malo živčna in seveda do zob oborožena s sendviči, sladkarijami in pijačo, da ja ne bi vodji ture česa primanjkovalo. Kmalu po prvem raztežaju se je slišalo »NEEE« in zatem cing dong in spet cing, Evinemu reversu je bilo dovolj in je izbral ta hitro dol. Pet stopenj žalovanja je v hipu minilo saj ni bilo druge, kot da s sklonjeno glavo novico poveva vodji odprave, ko sva ga dohitela na naslednjem sidrišču.

 Po posvetovanju smo se odločili, da se bomo po izstopu iz smeri spustili po Jugovi poči in poskušali najti izgubljeni reverso. Povzpeli smo se do vrha smeri in v samo središče oblaka. Tam se je na seznamu iskanih reči pridružil sidrišče za spust po vrvi, kot tudi Evin ravnokar razdevičeni klin. Na klin smo hitro pozabili, a kaj ko je po drugem spustu ležal sredi snežišča in čakal, da ga poberem. Tudi reverso smo našli skoraj na začetku smeri. Zadovoljni in z ruzaki, kjer je manjkalo le malo hrane, smo se po melišču oddrasli nazaj v dolino in se odpeljali domov.

Super dan, smer lepa in za Evo sem po novem »železni prinašalec«


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.