Pakla :) November 2023

Mark Bajramović - Mark :p 27. november 2023. 21:46

Ola,

zdej se mora pa en tečajnik razpisat o pakli. Rekli so, da lahko tudi tečajci pridemo. Bomo frikal, družba bo, fajn bo pa tud. In kako je bilo? Vse to pa še več, še boljš! 

Tema vremena je marsikoga tokrat pustila doma na kavču ali vsaj stran od pakleniške skale. No saj kot frišen tudi sam nisem vedel kaj je pomenilo, ko je Mifi precej sumljivo rekel, da bo "vreme sprejemljivo". Kaj pa jaz vem... mogoče to pomeni, da bo dež pa se bo vseen plezal. :D V glavnem, vreme je blo! Eno noč bolj deževno a ni bilo za jamrat.

Zdaj vsak je imel svojo izkušnjo, Jaz pa lahko povem kar sem videl in doživel sam. V kempiral sem se v soboto, cca 11h dopoldan, eni pa so bili že v stenah, ker so prišli prejšnjo noč. Ajda sama v kempu dela za službo, boga, ampak smo jo rešili in sva šla frikat. :D Neki v izi, pridruži se nama še Vito, ki pa se je ravno okoli tistega časa tudi pridružil AO-ju kot tečajnik. Rašici seveda, duh. No pa smo mal poplezal za prvi dan, lakota zagrabla, in šli nazkaj v kemp. 

Treba bo mal bl na kratko vse skp, ker drgač ne bo konca. Ideja je padla, da naju z Vitom Igor pelje na eno večraztežajko. Padla je Barba Ante. Za prvo smer boljšega ne bi mogel dobiti. Cel adventure najti smer(ni bilo ploščice, prvi svedrovc pa 10m visok), mastn kamin, luštna prečka(Vito se ne strinja) in lahek zaključek ter sestop, Res fenomenalno.

Aja na tej točki (nekje?) je prišel še Rok in je bila selekcija tejačnikov tokratne pakle zaključena. :)

Evo pa je pondelk! vsi so že vedeli, da se pri nas v kempu organizira žur. Tema? Muska, družba in palačinke! Pjača pa kar si vsak prnese. :P  Ampak prej pa plezat!, Spet jaz in Vito, a tokrat gremo z Ajdo. Če je od draga je od draga, ja pa je bla pač od draga. Za nami še naveza Gorišek in Dejan, štorija za štorijo, levo desno pa tudi same Rešiške neveze. Sledi še par frikovskih smerc, ker sva z Ajdo mela še preveč energije. Za nagrado pa je padu Dinko.

Torkovo jutro je bilo bolj mokro, a smo se kljub situacijo odločili, da gremo poiskati nekja za plezat. Jaz, Dejan, Lea in Žiga, oprema, avto in 15min vožje ter 40min šavja in skal, rezultat - Vaganac, sektorja se pa ne spomnim. 30-meterske smeri, malo mokro ampak je šlo. Prvi stavek na začetku je bil, "pridemo pred temo". Nekja ur kasneje, sledi sestop z lučko. Prav tako smo bili 5min stran od izhodišča, mi smo samo naredili 35 minuten krog pri dostopu. x)

Zadnji dan pa je padel še Nosorog, Igor vodi, jaz in Rok pa zadaj. Zaključek s kalamari v Dinkotu in domov. 

AHA! Ziher mislite, da sem pozabil na žur! Žur je bil top. Kdor je manjkal mu je lahko žal. Muska je bla, vse sorte dokler je baterija držala. Igor je pekel notri pekel veganske, jaz, Rok in njegova žena pa smo zuni navadne. Žiga jih je mazal, Ajda pa jih je delila okoli. Kakšen teamwork! 3-4 ure kasnje in bog ve koliko palačink, sestavin ni bilo več, palačink pa tudi ne. x) Zjutri sta pa manjkala tudi dva gorilnika ampak se bom rajše držal pozitivnih stvari. Sem pa mnenja, da je bil žur kar uspešen. :)

No lahko še omenim, da so nekateri užival tudi na kajaku, nekateri v morju, par večerov tudi ob ognju in žaru v trdnjavi(pol-trdnjavi?) ob morju. Zvčer smo ob debatah in zgodbicah uživali ob pivu in dobri hrani. Ajda in Metka, še enkrat hvala. Full sta dobr skuhale! Pa hvala Igorju in vsem ostalim, da je bila moja prva pakla taka nepozabna izkušnja.

Do naslednjič, cheers! 

PS: slovnica ni panoga v kateri blestim, hvala za razumevanje. x)

PS, drugič: Avtorske tudi Igorju in Vitu, pa en mi more povedat kakšen je optimalen način za slike kle gor uploudat. x)


Galerija

Na tem dogodku ni slik.


Število komentarjev: 1

Miha Habjan - mifi - 28. november 2023. 10:36
Super objava. Take osebne vtise radi beremo :) Pohvalno za peko palačink! Kar se pa galerij tiče, me pa zahakli enkrat po ferajnu pa bom povedu kako najbolj ucinkovito narest objavo z galerijo 😅 mogoce kr celi vasi generaciji 😃

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.