FRIKOVSKA TURA POD ŠKALO

Špela Remic 25. november 2023. 19:31

Kmalu po spoznavni turi na Skuto smo imeli tečajniki prvo frikovsko turo. Na četrtkovem predavanju nam je Črt predstavil športno plezanje, v soboto, 14. oktobra 2023, pa smo se odpravili proti Hrastniku – v plezališče Pod Škalo.

Teorijo je bilo potrebno prenesti v prakso, zato smo si takoj nadeli pasove in čelade ter si ogledali prikaz varovanja in plezanja športne smeri. Nekateri od tečajnikov so plezali že pred alpinistično šolo in so zato lahko takoj opravili izpit iz športnega plezanja, drugi pa so čez dan vadili ter izpit opravili kasneje.   

Pred samo turo se niti nismo toliko ukvarjali s plezalno opremo in plezanjem, kot pa z rašiško srčno kulturo. Vsi smo si dobro zapomnili uvodno predavanje, Mifija in Miro, ki sta večkrat poudarila, da ima hrana (predvsem dobra) posebno mesto pri Rašičanih. Priprave so potekale več dni – nekaj dobrot smo pripravili in spekli sami, nekaj smo kupili, imeli smo pravo pojedino, na koncu pa smo bili vsi siti in zadovoljni. Z novo dozo energije smo popoldne splezali še nekaj smeri ter se podružili in bolje spoznali z mlajšimi pripravniki in ostalimi člani odseka, ki so se nam pridružili na turi.

Na poti nazaj proti Ljubljani smo se ustavili še v Pizzeriji Čebelica, kjer smo analizirali turo, zmazali tri družinske pice in nazdravili s pivom. Zagotovo tudi tečajniki radi frikamo, dobro jemo in se družimo 😊


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.