Spoznavna tura v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp

Jana Štenkler 24. oktober 2022. 19:58

V soboto, 8.10.2022, smo izvedli spoznavno turo AŠ 2022/2023. Prva tura letošnje AŠ je obetala veliko. Oktober nam je prinesel veliko sonca, skoraj poletnih temperatur v hribih, ter čudovitih jesenskih barv. Čakala nas je celodnevna tura v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp. Udeležila se je večina tečajniških duš, razen izjem, ki so doma obležali zaradi covida, vse skupaj je bilo odlikovano z brezhibnim vodenjem izkušenega Sebata, ki se na turi sploh ni pojavil. Po manjših zapletih v vodstvu je turo odločno prevzel Mare ter pognal čredo mladih tečajnikov navkreber proti Bivaku pod Skuto.

Misleči, da bo dan mrzel, predvsem v hribih, smo po prve pol ure hoda ugotovili, da nas bo Mare še kako dobro ''zgonil'' ter bodo dodatna oblačila služila samo namesto kamnov v nahrbtnikih. Prva večja pavza je bila pri bivaku, kamor smo prišli v manjših skupinicah, ki so se ustvarile po poti.

Pri bivaku je bil čas za uživanje prvih sončnih žarkov, ki so pozdravili nas in še kar veliko drugih pohodnikov. Pot smo nadaljevali na Skuto. Pod budnim očesom Mareta, Nejca, Matkota, Mitje, Štrekla ter Mirča, ter njihovih spodbudnih besedah in pogovorih, je večina tečajnikov uspešno dosegla tudi Skuto. Čudovit razgled na okoliške hribe, nam je dal vedeti, da je vodstvo izbralo odličen dan s še boljšo družbo(nas tečajnikov 😊). 

Sledila je razdelitev skupine na dva dela. Prva skupina s psičko Mišo na čelu je šla do bivaka pod Grintavcem, druga pa čez Dolgi hrbet, potem pa do prve skupine pri bivaku. Tam smo imeli spoznavni oddih. Vsak se je predstavil, ter povedal, zakaj se je želel pridružiti alpinističnemu odseku Rašica.

Sledila je pot v dolino. Leteči mimo Kokrskega sedla, smo hitro prišli na izhodišče(V koncu). Ta prelep jesenski dan smo začinili s pivom pr ''ta umazanmu'' v Kamniški Bistrici.

 

Hvala celotni ekipi za dobro voljo ter ogromno vzpodbudnih besed, nasvetov. Na čim več lepih in uspešno zaključenih tur,

lep jesenski pozdrav,

Tečajci 2022                                                                                      

                                                                                                            Prispevek: slike: Aleš, Matevž  besedilo: Jana

 

Mnenja tečajnikov:

Aleš: Men je bila tura ful fajn, mogoče je bil Maretov tempo na začetku malce prehiter, ampak nas je bilo kar nekaj, ki smo se ga nekako držali, da nam ni pobegnil. Izbira vrhov se mi je dopadla, kajti KSA do sedaj nisem nekaj velik obiskoval, tako da je zame bilo skoraj vse novo.

Andraž: super tura, lepo vreme, odlična družba

Matevž: Luštna krožna tura v večinoma dobro poznanih koncih KSA na en prekrasen jesenski dan. Vzdušje je bilo dobro, čeprav je bila večina še nekoliko zadržanih. Je pa to šele prva kljukica, kmalu nas verjetno čaka še kaj težjega.

Kristijan: Načeloma mi je bila  sama pot lepa, je tudi dosegla svoj namen. Se mi zdi torej, da je bla kondicijsko malo bolj zahtevna, kot tehnično. Drugače mi je pa bilo tudi fajn k smo se vmes mal predstavili.

Katarina: Spoznavna skupna tura je bila odlična. Lepo vreme in super družba, vedno je lepo spoznavati nove ljudi s katerimi boš preživljal čas v prihodnjih letih.

 

 

dodatne slike:

 


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.