Velikonočno frikanje po Istri

Gašper Reberšak 22. april 2022. 08:34

Gruča tečajcev nas je za letošnje uvajanje v skali izbralo poplezavanje po Istri. Za prvi dan je bil Rovinj prava lokacija. V veliki izbiri večinoma lažjih ocen je vsak našel nekaj zase in hitro smo nabirali smeri – s tem pa se je tudi vračala samozavest in zaupanje v kakšen stop, ki se je še na začetku dneva zdel neprijazen. 

Zasluženo smo se zvalili na plažo in otvorili še kopalno sezono, zvečer pa v kampu priredili pojedino... seveda v našem stilu. Za večerno vzdušje ob ognjišču smo malce uredili okolico kampa in naslednji dan kljub močni burji ni bilo sledu o suhih vejah :) 

V nedeljo smo prav zaradi burje iskali zavetje in se odločili za J del kraškega roba, ki se v Hrvaško potegne vse do Buzeta in naprej. Razpadalica je preprosto in neobiskano plezališče, ki ima sicer nezavidljivo ime, a se ponaša z lepo lokacijo v osrčju narave in fenomenalnim razgledom nad istrskim polotokom. Plezališče je dostopno z zanimive planote na kateri je tudi kamp, ki smo si ga ogledovali za druge priložnosti. Vsekakor vredno priporočila ampak samo v hladnejših mesecih - sonce je namreč že pošteno peklo.

Glede na slike smo več jedli kot plezali :D


Galerija


Število komentarjev: 1

Matija Valič - Marti - 22. april 2022. 12:19
Huh, flashback v "prejšnje" življenje.

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.