ST - Turno smučanje - Smer iz luknje

Gašper Reberšak 22. marec 2022. 12:22

Slugi nas je prehitel s poročilom družabnega dela ture, sledijo še vtisi s strani tečajcev in ostalih, ki smo skupaj poizkušali slediti navdušenemu tempu vodstvenega kadra :) ter galerija z aktivnega dela ture.

Zaradi nekaj zaspanetov se dan ni začel najbolj optimistično, med vožnjo proti izhodišču pa se je morda komu utrnila misel, da bomo večji del dneva smučke nosili na nahrbtnikih. Pobočja okoliških vrhov so bila namreč skoraj povsem gola.

Ampak Slugi seveda pozna okoliške kraje kot lasten žep in tako smo lahko od izhodišča in nazaj na nogah obdržali smučke, razen seveda ko smo se v najvišjih delih v derezah borili proti strminam in pa če niso letele po zraku med kakšnim padcem.

Začelo se je z lahkotnim vzpenjanjem po gozdni cesti, nato pa med drevesa in naprej nad gozdno mejo proti lepi "flanki", ki se je naredila preko melišča pod severno steno Lepega Špičja. Na koncu krajše grape na desni strani snežišča je za cilj vzpona služila luknja po kateri smo tudi poimenovali smer. S štartne rampe smo se bolj ali manj stabilno podali po strmini, kasneje pa na širokem snežišču lahko uživali v lepih, čeprav precej pomrznjenih razmerah za smuko.

Druščina je bila pisana, šestim letošnjim tečajcem se je pridružilo nekaj lanskih, pa nekaj starih izkušenih mačkov in ostalih članov društva, ki so nam z nasveti pomagali pri hoji in nas z elegantnim smučanjem navduševali pri spustu.

Tura je v celoti uspela, obdelali smo vse prvine razen plazovne varnosti ker so snežne razmere trenutno povsem stabilne. Na koncu smo se vsi strinjali, da nam je glede na trenutno količino snega uspel izjemen turno-smučarski dan, analizo pa smo najprej začeli s pivom pri Slugijevem vikendu in nadaljevali s kosilom v Mihovem domu.


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.