Drugi slap v Krnici

Rok Hočevar 17. februar 2022. 18:01

V nedeljo zjutraj smo se Rok, Aljaž in Samo T. podali lednim užitkom naproti. Zgodnji štart nas je kot prvo navezo pripeljal do tretje serpentine na Vršiču. Poskakali smo iz avta praktično v polni opravi in jo krenili proti drugemu slapu v Krnici.

Pot nam je popestril manjši potoček, ki je skoraj poskrbel za mokra oblačila. No, skoraj :)

Prispeli smo k slapu in po hitrem ogledu vidnega dela slapu, smo oblekli plezalne pasove, se opremili z derezami, cepini in vsem ostalim in se lotili plezanja. Samo je slap splezal suvereno, midva pa sva mu v enakem načinu sledila. :)

Po prvem raztežaju smo se vsi ogreli, po drugem pa je bilo jasno, da bo vse skupaj šlo precej gladko. Led je bil odličen, družba pa še boljša. Splezali smo še zadnji raztežaj, ki je zahteval mešano tehniko plezanja po ledu in skali. Na vrhu nas je čakal čaj in sendvič. Za Samota je bil to zajtrk, za naju že kosilo :)

Že prejšnji dan smo preverili znanje spuščanja po vrvi, tako je tudi ta del potekal ob nasmešku na obrazu.

Ko smo se vrnili na trdna tla smo se zaklepetali z Matičarji in skupaj izdelali nekaj abalakov ter odšli proti avtu. Turo smo zaključili z analizo ter kot se spodobi ob kozarcu piva in prigrizku.

Tura je bila uspešna po besedah vodje ture, tečajnika pa sva šla domov navdušena in z željo po še. No, edino eno stvar bi popravila, sedaj ko piševa tole objavo: skupni selfie bi naredili. Smo se odločili, da ga naslednjič :)

 


Galerija


Število komentarjev: 1

Samo Tuma - 17. februar 2022. 18:08
Res luštno je bilo, pa še od Mifija sem nevede baje razdevičil pol nove ledne opreme. Hvala vsem 🥰

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.