Prečenje grebena Na Možeh-Palec

Benjamin Hrastnik 12. januar 2022. 22:11

V soboto se je 8-članska skupina Mifijeve in Matkove Male šole kvačkanja odpravila v Karavanke.

Cilj: prečenje grebena Na Možeh proti Palcu.

Zaradi neznanih/nesigurnih snežnih razmer in logističnih težav (nekdo je pozabil gojzarje v Lj in je bilo treba narediti en krog), Mifi pred startom napove 30%-50% uspešnost ture.

No, kakorkoli, zagazimo v strm snežen klanec in čez dobro urco smo že na začetku grebena. Tam se navežemo in začnemo s prvim bolj plezalnim delom grebena, ki nam kljub precej nepoznanemu načinu plezanja, višjim tečajnikom ne predstavlja večjega problema. Z varovanjem in abzajlanjem se sicer malo zamudimo, a suvereno zrinemo čez vse 4 “Može”. Nekje vmes se za nami prikradeta še Seba in Barbi, kipa nas na tem delu zapustita. Na tem mestu pospravimo vso železje, se na gledamo lepih sončnih razgledov in vidimo, da je do Palca še kar daleč (kasneje ugotovimo, da vrha sploh nismo videli in je še malo dlje kot smo mislili). Gremo naprej, dolgo časa se vzpenjamo in spuščamo po grebenu, pri tem pa se na čelu valda izmenjujemo, ker noben ni tak “konj”, da bi vse zgazil sam. Snega je veliko, a vseeno brez večjih nevarnosti snežnih klož in opasti. Še par spodbudnih besed vodje ture ob manjšem padcu motivacije in smo na vrhu!

Eno čokoladico in selfi na hitro, pa že sestopamo in vse se poklopi, ko nas tema ujame ravno ob vznožju Palca.Po temi še zgazimo nazaj do koče na Zelenici na “enga mrzlega” in “neki na žlico”.

Sledi še analiza ture in hiter sestop do parkirišča.

Miha Habjan, Anže Matoh, Nejc Rožman, Anže Vasle, Nastja Bojc, Marko Jereb, Kristjan Matoz in Benjamin Hrastnik.


Galerija


Število komentarjev: 3

Janez Toni - Janez - 13. januar 2022. 15:30
Super. Še fotke daš v zaporedje pa bo :)

Niko Bertoncelj - 13. januar 2022. 15:48
Bombastic!

Matija Valič - Marti - 18. januar 2022. 19:18
Bravo. Vidim, da je "rašiški slog" še vedno aktualen. Kdo pravi, da iste smeri ne more plezati več ljudi kot jih spraviš v 2 avta.

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.