Iskanje rdečega svedrovca v Grebencu in frikanje

Luka Filipič - Luka 25. avgust 2020. 14:04

Prejšnji teden v ponedeljek se odpravim v Preddvor frikat, od kjer naju prežene poleten naliv. 

V torek sledi redni obisk Bolder Scene in trening na plastiki. Tam se zmenim z bivšim sodelavcem Andražem, da greva v četrtek popoldan frikat. Izberem Čreto, kjer plezava v Tečajnišku in Domačici. Vztrajava do teme in z lučkami sestopiva do avtomobila. 

V sredo dobim Janezov SMS, če greva v petek po službi v Pocarsko. Zmeniva se za petek ob 16h na Vršiču. V petek se odpravim prej iz službe in se v gužvi komaj do časa pripeljem na Vršič. Pokompletirava opremo in se s skico iz Plezanje.net odpraviva pod steno v prepričanju, da sva našla pravo zajedo za prvi cug. :) 

Janez suvereno štarta v prvi raztežaj in kmalu postane jasno, da to ni plezanje -III po rdečih svedrih. Ob pregledu slik na internetu ugotoviva, da sva zgrešila vstop za slabih 100m. Se premakneva na prvi rdeč sveder in začneva plezat. Samo plezanje poteka gladko, brez težav, smer je izredno lepa in vzorno navrtana. Iztopiva par minut po sončnem zahodu na vrh Grebenca. Na vrhu popakiram robo od obeh v nahrbtnik, Janezu stistnem roko in zaželim lahko noč, sam pa se odpravim do avta in preko Trente in Tolmina v domače Cerkljansko hribovje. 

V soboto budilka zapoje ob 4h in jo do kosila mahnem na Rodico. V nedeljo pa me privabi hlad domačih Lutnih skal in frikanja. 

 

 


 


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.