Grintovčev steber ali Smer za ljubitelje kaminov

Janja Mirtič 13. avgust 2020. 21:37

Uf, Perica ma čas za hribe, vremenska napoved semi-ok, do 11h po najslabših oz. do 14h po najboljših napovedih bo suho. Kaj če bi kaj nad Jezerskim, z ne preveč brutalnim pristopom, tam do 300 m, pa da bo lepo. Obračam Miheliča naprej nazaj: »Perica, kaj pa Grintovčev steber (V/IV, 250m) ?« Perica pravi:  »Hm, to bi pa šlo!«

Budilka, 3.30, rana ura zlata ura. Napoved je tipična poletna, popoldanske nevihte, in tega res ne bi v hribih. Pred 6h na parkirišču, ob 7h na Češki koči, ob 8h pod steno, ob 11h na vrhu, ob 12h na kavi na koči, ob 14h se vozimo domov – tak je bil plan in točno tako je bilo. 

Kljub imenu – Grintovčev Steber- pa smer teče v zajedi v levem boku stebra, in jo bolj ali manj sestavljajo prav lušni kamini. Smer je enostavna za orientiranje, greš pač naravnost gor, sidrišča navrtana, vmes se najde kak klin. Skala pa kar presenetljivo kompaktna, razen v zadnjem kaminu, ti malo srce zastane, ker štrik konstantno nate (kot drugega) vsipa kamenje, k šviga mimo kot metki (z zvočnimi efekti in vsem). Drugače pa, če ste ljubitelji zaprtih prostorov in varnega zavetja gora (gozdenja med skale), zelo priporočam, je kratka in sladka.


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.