Greben Škrnatarca-Dovški Križ

Miha Habjan - mifi 6. maj 2020. 09:57

Za nedeljo 3.5. smo se Janezi, Vasle, Katarina in jaz zmenili, da gremo prečenje grebena Škrnatarca-Dovški Križ. Štart mal čez 5 v LJ. Na OMV-ju v Radovljici smo se dobili z druščino iz AO Kamnik med katerimi sta bila tudi moj oče Vlado, njegova žena Irena pa tudi naša tečajnica Renata!

 

Po parih minutah hoje nas je že grelo prijetno sonce. V dolini so bile že živozelene barve, vrhovi pa še zapeljivo pobeljeni. 

Nekaj sto metrov pod gulcami se je začel mehek sneg in tam nekje smo se tudi ločili. Mi smo zavili v žleb proti Škrnatarci, druščina iz Kamnika pa proti gulcam.

Z grebena smo imeli krasen razgled na celotno dolino Vrat in vse okoliške hribe. Sam greben je bil prijetno (morda za nekatere malo manj prijetno) poplezavanje. Snega ni bilo več ogromno tako, da smo kar precej praskali po skali. Vsake toliko smo se povarovali, vsega skupaj 3x abzajlali. Ob pol treh smo bili na Dovškem Križu, za prečenje smo potrebovali 3 ure.

Z Dovškega Križa smo opazovali smučarje na vseh straneh - nekateri, ki so pristopili iz Vrat, drugi pa, ki so ravno odsmučali amfiteaterček med Oltarjem in Dovškim Križem.

Po tuna pavzi smo sestopili proti bivaku 2 in muy rapido po snegu in melišču sestopili v vrata kjer sta nas pričakala Vlado in Irena in nas zapeljala nazaj do našega avta kjer je sledila pokušina raznih alkoholnih dobrot, palačink, krofov in še česa :)

 

Občin ni več, gremo nazaj v hribe!


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.