Ledeniška skupna tura - Nadelhorn 4327m

Nina Hercog 9. oktober 2019. 21:16

Zadnji vikend v septembru se je kar 30! Rašičanov udeležilo skupne ture na Nadelhorn nad Saas Fee-jem v Švici. Tokrat smo se zadeve lotili ultra luksuzno in potovali s fensi busom, mimogrede pa si tudi prislužili drugo nagrado za najbolj spalni bus vseh časov (takoj za profi rokometašicami - naj jim bo). Tako smo v Saas Fee (1800 m) prispeli spočiti in si lahko zadali 500-kilske ruzake ter se lotili vzpona do koče Mischabelhütte (3340 m). Ta najbolj zagreti so šli vse peš, večina pa si je kako uro muk prišparala z gondolskim taksijem. Popoldne je sledilo martinčkanje, kuhanje, fotkanje (razlgedov in sebe) in pa seveda vaje iz ledeniške tehnike. 

Zimska soba je super lepa in v njej je dovolj prostora tudi za tako veliko skupino. Še italijani, ki so prišli za nami in jih je najprej skoraj kap ob pogledu na gužvo na sončni terasi, so našli prostor zase. Še največjo težavo je povzročalo pomanjkanje snega v bližini, tako da so bili čaji in juhe tokrat slastno začinjeni s peskom.

Navsezgodaj zjutraj so se vse naveze odpravile proti vrhu, večina je kičasto lep sončni vzhod ujela med prečkanjem ledenika. Odprava se lahko razglasi za super uspešno, saj je večina navez dosegla vrh, čisto vsi člani odprave pa so se povzpeli do nadmorske višine 4000 m !!!

 

 

 


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.