Marjetica & Teranova

Jernej Bunič - Jero 1. april 2019. 22:56

S Sebo sva se že v petek zvečer, odpeljala v Logarsko, prespati k Lovrotu, da bi zjutraj spala malo dlje. Zjutraj smo se dobili še z eno rašiško navezo - Sašo, Andre in Nevenka. Cilj smo imeli bv istem delu stene, zato smo jo skupaj mahnili proti Klemenči jami. Pod steno smo se ločili. Jaz in Seba sva jo mahnila proti Marjetici, ostali pa proti Nemški grapi. Pod smerjo sva srečala navezo in AO Grmada, ki je vstopila pred nami. Marjetica je postregla z lepim, a zahtevnim plezanjem. Na srečo smer ponuja odlično varovanje. Varovala sva se na metulje, svedre in kline, teh je bilo mogoče nekaj najti v zadnjem raztežaju, kjer so bile razmere slabe, zato velja ocena na katero si opozorjen tudi v Kresalu - ocena M5 se nam je zdela kar primerna. Po tem raztežaju sva pospravila vrvi, in jo mahnila proti vrhu grape. V smeri naletela tudi na odličeno predelan sneg in nekaj malega ledu, tu in tam. Proti dolini smo jo odpujsali čez Škarje.

Barbari sem že nekaj časa obljubljal, da jo peljem v Teranovo, zato sva jo v nedeljo mahnila proti Jezerskem. Pridružila sta se nama še Nevenka in Sašo. Teranovo je še vedno narejena odlično, vključno z izstopno prečko. Smer je ena sama uživancija, kaj drugega lahko rečem. Zime še ni konec, zato frikanje še ne pride v poštev :)


Galerija


Število komentarjev: 2

Primož Brifah - 2. april 2019. 11:31
Dobri turi, bravo;). Tisti led na šesti fotki kar mikavno zgleda:).

Sebastian Hamberger - Seba - 2. april 2019. 18:35
Tistega leda na šesti fotki se nisva dotaknila ampak sva plezala čist po desni kjer si imel dobre možnosti za varovanje.Dol je bil ok led..gor ga pa ubistvu ni bilo

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.