Decemberski živ žav

Jernej Bunič - Jero 31. december 2018. 10:40

Recap veselega decembra :)

1.decembra, me je Janez povabil v hribe – Kamniško sedlo. Mikec, Tilen, in Janez so si izbrali Zg. steber Brane, midva pa sva splezala neko novo varianto v severnem delu Brane. Nekje v sredini štajerc-expresa sva zavila naravnost proti vrhu in iskala prehode. Razmere različne, tako da sva gazila, pikala in praskala. Nekaj slik mi je uspelo narediti. Zvečer sem za podvig dobil extra batine na sprejemu

8. decembra smo jo jaz Sašo in Barbara mahnili na Planjavo, cilj je bil JJZ greben iz Sukalnika. Močan veter, sneženje in megla so nam prekrižali načrte, vseeno pa smo jo mahnili na vrh Planjave in se imeli fajn.

16. decembra smo imeli skupno turo na Špik pod Matkotovo taktirko. Kljub temu, da nam je uspelo osvojiti le sosednji vrh Lipnico, smo se vseeno imeli fajn.

22. decembra je Janez spet povabil v hribe – takemu povabilu pač ne rečeš ne. Janez, Mikec in Tilen so bivakirali na štirki in se zjutraj odpravili proti Škrlatici. Jaz, Vasle, Weiss in Praprotnik #ajznponarja pa smo jo zjutraj mahnili na Dolkovo špico po JV grebenu. Plezanje je bilo zanimivo. V skokih je bilo obvezno praskanje vmes pa iskanje prehodov po ne najboljšem snegu. Na vrhu smo se srečali z navezo iz štirice in jo skupaj mahnili v dolino.

26. decembra slišali smo da je v Ravenski Kočni led. Dominik, Seba in moja malenkost smo se odpravili v Sinji slap. Dominik je prosil, če lahko on potegne cel slap naprej. V prvem in zadnjem cugu nekaj praskanja drugače pa luštno pikanje.

29. decembra spet v Sinjem slapu, Barbara je že nekaj časa imela željo splezati slap. Tako smo jaz, Sašo in Barbara preživeli čudovit dan v ledu, smo se kar načakali, nekaj navez je bilo pred nami.

30. decembra sva z Andretom skočila še na Mojstrovke po Zupančičevi grapi, še en čudovit dan. Ko sva se vračala proti Lj se je avto, sam ustavil na 14. serpentini, oči pa so se uprle v steno pred nama… »Malo še potreniram, potem pa...« si rečem sam pri sebi.

31. december sedim doma pred računalnikom, pišem dogodek. Na mizi odprte knjige in počičkan papir…toliko planov pa tako malo časa :)

 

Dragi Rašičani in vsi bralci, vse dobro, veliko uspešnih vzponov in srečnih zgodb v letu 2019. Naj vsaka poka najde svoj klin!

 

Lp Jero


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.