Članarina 2021

Ajda Sazonov 18. januar 2021. 21:22

Spet je leto naokoli, 2020 smo preživeli, sedaj pa novim zmagam naproti in upam da nam uspe vse, kar smo si zadali za 2021! 

Pošiljam nekaj uporabnih informacij o članstvu in članarini za 2021. Počasi se namreč približuje tudi 31.1.2021, ko se izteče zavarovanje iz članstva 2020.     

- Pridobite pravico do udeležbe pri društvenih aktivnostih, pri čemer ste zavarovani! Člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti. Zavarovanje krije tudi stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS.  

- Za vas planinska društva pod okriljem PZS skrbimo za številne urejene planinske poti širom Slovenije skozi celo leto.

- Člani smo upravičeni do 20 % popusta za nakup v Planinski trgovini PZS

Popust v višini 25 % naročnine na Planinski vestnik bo upoštevan vsem, ki boste članarino plačali do konca januarja 2021. Kasneje popusta ne bo možno uveljavljati. V mesecu februarju bo Planinska zveza Slovenije obstoječim naročnikom poslala položnice za naročnino na Planinski vestnik za leto 2019.

- Kot člani PZS smo deležni prenekaterih ugodnosti v številnih trgovinah z gorniško opremo, oblačili in obutvijo ter opremo za prosti časSeznam vseh ugodnosti članarin.  

- Kot član lahko koristite 30-50 % popust pri prenočevanju v vseh planinskih kočah PZS. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi. 

- V članarino je tudi letos vštet prispevek 1 € za Sklad planinskih koč.

Višina in vrsta članarin 

 

Možnosti dodatnih zavarovanj za člane PZS
Člani PZS lahko sklenemo ugodnejše turistično zavarovanje z asistenco za tujino pri Generali Zavarovalnici d.d.. Dodatno zavarovanje sklenete individualno na portalu clanarina.pzs.si.  

 

Za vse, ki še niste uredili članarine za 2021 in bi jo želeli, kje vse je v tem času trenutno možno plačati članarino za PD Rašica:    

- na spletnem portalu PZS clanarina.pzs.si

 - v poletnih mesecih na bencinskih servisih Petrol,

- trenutno je tajništvo PD Rašica na Prušnikovi 99 zaprto. Ko se bo situacija glede epidemije izboljšala, vas bomo obvestili o odprtju tajništva.

- AO RAŠICA - NAŠ FERAJN: ko se ukrepi enkrat v prihodnosti sprostijo in se lahko Mrežar odpre, bo možno plačati članarino tudi pri Ajdi...

In kot vsako leto, priporočilo: Če se imate radi in imate radi tudi svojo denarnico ter ste aktivni v alpinizmu pri nas in v tujini, je A članarina edina priporočljiva vrsta članarine za člane AO.

Bomo zmogli, 2021 nas čaka v polni pripravljenosti!  😉 
LP Ajda