Delovna skupina
Tadej Debevec 10. januar 2005. 15:05
Ta teden premierno skupina za izrazoslovje predstavlja petminutni seminar na sestanku odseka. Predavateljica bo ANA PESKAR. Vljudno vabljeni
Radikalno!
Marko Bekeš - marko 11. januar 2005. 11:28
En pomislek; če se že greste lep jezik, ni dovolj samo zamenjati štantgurtne z najlonskimi trakovi na varovališčih, ampak je treba kaj malega postoriti se pri skladnji, neskončnemu ponavljanju izrazov, nepotrebni uporabi tujk (tistih ostalih, izven alpinistične terminologije) in končno pri pravopisu! Primer: Moj priimek se piše izključno in samo s "Š"! Ne boste ga našli v SSKJ, je pa zato v TIRS.
Tudi slovenščina je živ jezik
Blaz Grapar - Blaž 11. januar 2005. 13:04
Da ne boste preveč togo zastavili pomnite, da mora vsak jezik, zato da bi preživel, živeti in biti odprt za nove besedne tvorbe. Za domačno nalogo preberite tale članek Se jim že zatika
neskončna zanka iz umetnih vlaken
Marko Gorišek - marGo 11. januar 2005. 14:58
Se pravi, da njalonski trak bi bil lahko navkljub vsemu, gurtna?
Zakaj pa ne gurtna
Blaz Grapar - Blaž 11. januar 2005. 15:17
Ne vem iz kje izvira gurtna. Sploh pa tudi če izvira iz drugih jezikov ni rečeno, da to ni primeren izraz. Se mi zdi, da vsi moderni jeziki tendirajo k temu, da postanejo čim lažje uporabni in prilagodljivi.
jaz
Jakob Jelenc 11. januar 2005. 21:40
se kar strinjam z B-jem pa Misissippijem.
Prožnost in prilagodljivost
Matevž Kramer - Matko 12. januar 2005. 12:09
Ej, če imamo primeren izraz v slovenščini, potem bi ga morali uporabljati, se naši dedje niso zastonj borili proti ponemčevanju, če ga ni, pa uporabljaj in piši izvirnik v tujem jeziku. Da ne bomo čez nekaj časa vsi Hans, pa Blasch ali kaj podobnega. Za čistost slovenskega jezika v vseh domovih. Minister za znanost šolstvo in šport Matko
Te debate
Blaz Grapar - Blaž 13. januar 2005. 09:46
Tale debata počasi prehaja v kategorijo "Raziskovanje nekoristnega sveta". Važn da se na VFju kej dugaja.
Vprašte Fotra o Istranih
Marko Gorišek - marGo 13. januar 2005. 15:30
Ja, tu so bli tješki cajti, ku je biu mwj stric Sergio in nje Janez! voš tigrouc fotr ps.še pomnite TIGR (Trst, Istra, Gorica, Reka)

Dodaj odgovor