Čehi v Ospu
Andrej Zupanc - Andorej 10. marec 2014. 10:59
Na tole sem naletel ob iskanju špargeljnev in potem se čudimo da domačinom dvigne živc. Ne vem sicer ali so se zmenili z lastnikom parcele ali ne ampak vseeno sem bil kar malo presenečen. Me prav zanima kam hodijo na WC ;)
če pa...
Tomaž Mark Zorec - Tomek 7. april 2014. 18:19
Se mi ne zdi nič čudnega da se k zatečejo k divjem kampiranju - če pa legalni kamp stane 13 eur/noč. Ne vem, jaz tega ne bi mogu plačat. Za 5 eur/noč bi bil moj 'mindflow' najverjetneje drugačen. s tem da majo čehi 30 % nižjo povprečno plačo od nas: če zračunaš evkivalent tega kar to pomeni njihovi povprečni plači dobiš cca. 18 eur - a bi ti plaču 18 eur/noč za kamp, pa recimo da greš nekam za 10 dni?
še tole
Tomaž Mark Zorec - Tomek 7. april 2014. 18:20
...aja, pa dva sta - računi ceno po glavi
komentar
Tomaž Mark Zorec - Tomek 7. april 2014. 18:44
Ne pravim, da delajo prav, ali pa da so 'čisti', pravim pač da je to neizbežna posledica nesorazmerne delitve premoženja po svetu (oz. v evropi). Če pa sem že pri tem, naj izpostavim še, da smo Evropejci itak največji praski kar jih obstaja, saj že praktično zadnjih 2000 let živimo na plečih azijcev in črncev, ki se ukvarjajo z dejanskimi existencialnimi problemi, zato da lahko mi pijemo kopi-luak in jemo kaviar.

Dodaj odgovor