Rašiška tekma
Danes sem pobaral Martija in povedal je, da rašiške tekme letos ne bo, ker se mu je javilo premalo kandidatov tako za pomoč pri organizaciji kot tudi tekmovalcev. Po vseh teh letih se mi zdi to hudo žalostno in nas vse sprašujem, ali se nas res ne more nabrati toliko, da načelnik prižge zeleno luč?
Tradicija se je začela, ko ste nekateri bili še skoraj v plenicah. :) Nimam točne evidence, ampak mogoče bi bila to 18. po vrsti? Pa je ne bomo kar ugasnili? Tudi Gregaman bo žalosten, ker nas ne
Res bi bilo škoda tekmo ukiniti, samo kaj, ko se vsako leto komaj nabere nekaj tekmovalcev. Od lani so recimo ostale tudi nagrade.
Sicer podpiram idejo, da se tekma nadaljuje in sem tudi letos pripravljena nabirati sponzorske nagrade.
Zenkiji pridemo tekmovat zihr.
Dejmo to čim prej narest, da ne pride prej vigred v deželo. Pol ne bomo več zdržali v telovadnicah :).
ŠENDTVIČ je ZA!
14. februar 2014. 12:43
14. februar 2014. 12:43
Osebno, sem se tudi spraševal, kaj je z letošnjo tekmo?
Vidim, da so prišle majne težavice z motivacijo ;)
Bo treba nekaj spremenit, da bo zanimivo. Mogoče narediti tekmo odprtega tipa, da lahko pride vsakdo, ki si to želi in dati simbolično štartnino 5€, da se naredi sklad za zmagovalca, naprimer. (O.k. Potem bo Boris sigurno ZA ;))
Ali pa nevem, naj da še kdo kakšen predlog......
Mogoče da bi hitreje speljali tekmo, med odmorom, kakšni performansi, ali kdo na ferajnu še kaj drugega obvlada kot plezanje, da se malo predstavi? Tržnica rabljene opreme?
Boris: Plesne točke tvojih dveh? Igre brez meja? Srečolovi?
Mini košarkaška tekma v plezalnikih?
Seveda, objave, samo na VF-ju so tuljenje v mali kozarec.
Bi bilo dobro obvestiti lokalna športna in kulturna društva, ker so nekateri lokalci tudi simpatizerji plezanja.
Npr. Taborniki Beli Bober, BlažPotočnikova Čitalnica, o.k, razmišljam......, še kakšno športno društvo.....
Ali pa dat na Facebook, narest kakšen plakat.......
U glavnem, jst častim sendviče, če bo tekma!
Pa še kakšen darilni kupon zraven :)
Lep sončen dan, pa na sneg pejte, ker ga je fuuuuul!
Boste dobil mal pozitivne energije ;)
.. da a na ferajnu ni zanimanja za tekmo, a se med letom porabi toliko energije okoli te naše stence, sam poslušam te zgode in prigode že 10 let. Tekmo bi obvezno morali organizirati redni obiskovalci naše stence, meni je to popolnoma logično! Drugače pa a stenco sploh potrebujemo? Saj zdaj obstaja nek nov plezalni center, pa naj se rašičani tam zlijejo z ostalimi.
Oo,
kak mesec nazaj smo o tekmi debatirali tudi na ferajnu.
Zadeva je taka, da je bilo zagretih tekmovalcev med cca 30 ferajnovci na sestanku bore malo (predvsem med predstavnicami nežnejšega spola in tečajniki), glavni problem pa je nastal, ker nihče ni pokazal interesa za članstvo/vodenje "organizacijskega odbora"...
Lp
wanted!
Da bi bilo malo bolj zabavno kot klasična tekma v težavnosti, sva lani z Jerryjem predlagala/postavila balvansko. Glavna težava je bila res v udeležbi. Sicer v moški konkurenci niti ne, v ženski in tečajniški pa zelo.
Mogoče tud mene že mal daje emšo, ampak se tako kot Boris spomnim svojih prvih tekem pred dobrimi 20 leti. Cel ferajn se je ta dan zbral v Šentvidu, tekmovali so vsi razen npr Preste s poškodovanim kolenom, pa Duša, ki je bil glih na Himalaji, ostali pa sploh nismo razmišljali a bi prišli na tekmo al ne, pa če je blo zunaj 30 stopinj, al pa če je bil metež stoletja. Fora tekme je itak v zabavi in druženju, če pa še kakšen kuli dobiš za nagrado pa še tolk boljš.
Mogoče bi se splačalo res uvest kakšne obskurne načine plezanja, da bi blo še bolj zabavno. Npr. tekma v skokih (kdor z začetnih oprimkov zadrži čim višji oprimek), ali pa hitrostna tekma v štafetah, če bi bla tekma za pusta, bi bila lahko tekma za najbolj domislelno maškaro, tako kot je pred n+1 leti to organizirala AO Matica v Jaršah. Jure je v pumparcah in s klobaso poročkal čez streho, Urh je v rasta čepici na šalci pod streho prižgal ðolo... Je pa vprašanje če bi to le pritegnilo še kakšnega samotnega rašiškega plezalca, ki do zadnjih minut razmišlja če ne bi mogoče rajš šel tist dan mal v hribe hodit, al pa mogoče v Kal, sam se bo šele zjutri odloču...