Grossglockner
V sklopu priprav na odpravo imava z Brdijem namen it ta vikend na Grossglockner s ciljem da se probava vsaj malce aklimatizirati. Brdi je planiral takole zadevo: Petek popoldne/zvečer po uni alpski cesti na izhodišče spat. Sobota na vrh in sestop do koče na 3500 ter preživeti čim dlje na 3500. Nedelja če bo vreme lahko še enkrat na vrh in dol. Če je mogoče kiri ki bi šel zraven naj sej javi meni ali Brdiju, zaenkrat sta v avtu še 2 mesti. Lp, MIHA
tista alpaska cesta košta 29 EUR, pripelje pa te na vzhodno stran gloknerja, kjer je sedaj ledenik PAstirca v razpadanju. Lepše, cenejše in bolje je če gresta iz Kalsa. Napadeta zjutraj iz LJ, gresta na vrh (1900m višinca), se vreneta do Adlerce na 3500m in prespita. Drugi dan še enrkat na vrh in dol. Zavedajta pa se, da bo čez vikend tam mravljišče, predvsem v vršnem grebenu (lepo vreme in začetek sezone - prej slabo vreme).
Sem bil zadnjič tam na ponedeljek in v slabem vremenu pa jih je za nami na vrh prišlo še vsaj 50 komadov.
G
pejta/te v Ortler ali Bernino...sicer malo več vožnje, vse ostalo pa precej bolje za odpravo (višina, spanje, gužva, stroški..), pa tudi lepše je:)
tud jest preglagam iz Kalsa. Mi smo šli varianto zvečer na praking (mislim da do 6. pobirajo cestnino tud z te strani), tam prespali pol pa na juriš. Z te strani imata varianto tud Studlgrad, da ni cel dan eno samo štanfanje!
Uživajta(e)!
Lp
5er
Sej smo itak vedli da bo gužva, ampak smo zdej na koncu vseeno spremenili plane...