Balvanski večer danes!
Jaka Rovan 6. oktober 2010. 12:46
Martija danes ne bo, tko da sem celoten termin dežuren jst, zato kličite mene za vrata tudi po 20.30. V skladu z doktrino postopnosti navajanja na trening na umetni steni ob začetku sezone, se bomo danes namesto balvanov kljub balvanskemu večeru posvetili vzdržljivosti. Vabljeni torej na trenutke za minutke!:D Lp Jaka
...
David Debeljak - Dave 6. oktober 2010. 14:09
Minutke pa zrešena doktrina ljudskega izročila plezalcev... vzdržljivost v moči (kar 2-5min cikli gotovo so) spada v zadnje obdobje (po treningu moči - balvanih), za začetek je bistveno bolj smiselno delat na lokalni vzdržljivosti (2x 30min (20), P 15min)... Pa minutke so itak precej slaba metoda, no so pa odlično sredstvo za učenje slabe tehnike... tečen trener Dave
minutke kak
Uroš Jenko - zenki 6. oktober 2010. 14:33
z visenjem s šalc še nihče ni zveličanja dosegel. + minutkarce in minutkarji res gužvo delate na steni :P z.
Lokalna vzdržljivost
Tadej Debevec 6. oktober 2010. 14:52
Sicer ne vem, če je poimenovanje pravo (verjetno splošna vzdržjivost), ampak za tovrstno vadbo, pa vsekakor ne priporočam male stence na Šentvidu ampak raje rimski zid. Prečite ga levo pa desno, pa bo takoj pol ure okrog, pa še soplezalci na steni vam bodo hvaležni. Bi bilo prav zanimivo gledat včerajšnjih 17 plezalcev pol ure na steni.... Še hiter nasvet: 50% obremenitev lahko premagujete takorekoč v nedogled - torej izboljšajte svojo maksimalno moč. pa ne danes pozabit preverit kakšne imbuse rabimo za vijačenje. Srečno pa ne za večno, Debeli
Moto
Jaka Rovan 6. oktober 2010. 15:13
Moto balvanskega večera je že dolgo: Če boš dost močn, te tut navijal ne bo! To je ubistvu isto kar je Debeli reku? Mogoče nam bi pa trener Dave biu prpravljen pripravit predavanje o pravilnem treningu na umetni steni za 3RU? Rektor Matiček bo zihr podpru predavatelja!
dobra ideja
Nina Bernard - nina 6. oktober 2010. 15:36
čeprov je Debeli enkrat že mel predavanje na to temo (ca.1 leto nazaj). Tisto tabelco sem izgubila in bi jo rada mela. A bi se jo dal nalimat med dokumente?

Dodaj odgovor