ne štekam...
ne štekam...
10. marec 2010. 13:04
10. marec 2010. 13:04
...tega obveščanja o turah, ki potekajo preko mejlov. Če je tura za člane odseka, to so itak vsi, ne? Razen tečajnikov. Zakaj se ne objavi na strani? Sej se napiše, komu je tura namenjena...Al je Rutarjeva tura samo za pripravnike?
Zdravo,
sprva je bilo mišljeno, da se bodo te ture organizirale za pripravnike, ki so se prijavili Janezu za dodatno usposabljanje oziroma usmerjanje.
Zadnjič pa sem slišal definicijo, da se to usposabljanje preimenuje v ture za člane odseka. Vzrok meni neznan.
Sam sem prvotno turo poslal Janezu, da jo razpošlje prijavljenim, sedaj pa sem jo po novi definiciji objavil še na tej strani med dokumente.
Grega
Izrazoslovje... tura za pripravnike oziroma tura za člane odseka.
V osnovi gre za eno in isto stvar - zganjat alpinizem.
Skupne ture, odseka v sklopu AŠ so namenjene tečajnikom in tam velika večina (vsaj pedagoški delavci) namenja svoj čas učenju in ne plezanju po svojih željah.
Glavna ideja je torej ta, da gremo člani odseka nekam plezat, da kdo najde soplezalca in da vsi dobimo kako izkušnjo več. To smo združili tudi s tem, da se kam pelje tudi pripravnike in ti dobijo nekaj izkušenj. Ker se je od začetka med pripravniki pokazala izredno velika želja po sodelovanju, smo to zastavili kot ture za pripravnike. Ker pa je kar nekaj pripravnikov odpadlo, ko so ugotovili, da je to prezahtevno oziroma, da oni niso zato, sem to preimenoval v turo za člane odseka.
Pa saj je konec koncev vseeno - bili smo pod Špikom, v Maltatalu, sedaj gremo nekam drugam, šlo se bo na Combain in v Cham. In tudi vsi pripravniki, ki so šli, so se nekaj naučili.
Vzrok, zakaj smo poslali po mejlu pa je bila želja Rutarja in jo zagovarjam in spoštujem. Sem pa napisal, da se lahko tisti, ki jih zanima, obrnejo name.
Janez
Že sedaj javno naznanjam, da bom v začetku julija organiziral turo za člane odseka v dolomitsko skupino treh Cin. Tura bo dvodnevna in namenjena utrjevanju soplezalskih vezi v strmih stenah. Vse informacije bodo pravočasno na voljo na spletni strani.
Naše geslo bo:" Rašičani na vrhovih vseh Cin"
Držte se,
Debeli
S Stojanom se prijavljava! Mava neke neporavnane dolgove. Hkrati si tudi 'rezervirava' omenjeno smer. Bova že prvi dan bivakirala pod njo in ob primernem času (razmik med plezajočo in naslednjo čakajočo navezo) tudi vstopila.
Howg!