Naloga za Borisa
Mima Suhadolc - mima 2. marec 2010. 19:24
Voziš se po cesti z rešilcem, nujno moraš priti v bolnico. Na križišču imaš dve možnosti, lahko zaviješ levo ali desno. Bolnice ne vidiš. Če boš zgrešil, boš umrl. Na križišču stojita sestri dvojčici, ki vesta kje je bolnica. Ena vedno laže, druga vedno govori resnico. Lahko postaviš eno (isto) vprašanje obema, na osnovi katerega se moraš odločit, kam zaviti. Kaj boš vprašal?
uffff
Boris Kurnik - Boris 2. marec 2010. 22:19
Mima, tvoja grafična ponazoritev problema me je čisto iztirila, tako da grem danes lahko samo še spat. Mogoče bo jutri kaj uspelo.
ekhmmm...
Boris Kurnik - Boris 3. marec 2010. 00:04
No, malo sem se zbral, tam na križišču pa bi verjetno spet postal čisto zmeden. Pogovor bi verjetno potekal takole: Levi dvojčici bi rekel: Katero sestro do bolnice bi mi pokazala tvoja prelestna pot? Desni pa: Iščem pot, katero lepo sestro bi mi pokazala tvoja bolnica? Če bi me punci že razumeli, bi mi obe z nagajivim nasmeškom pokazali v isto smer. Jaz bi se kajpak ravnal po tem, tako kot ženske zmeraj ubogam, nakar mi ne bi več preostalo prav dosti življenja, ker bi ju še ves čas s pogledom lovil v vzvratnem ogledalu ter spregledal nasproti vozeči kamion.
Ali laze!
Mitja Zivkovic - Mitja 3. marec 2010. 10:02
Ceprov je naloga za Borisa, bom jaz odgovoril. Prvo damo vprasamo v katero smer se zavije stran od bolnice! Drugo damo pa, kam nas bo posala prva. (postena) Če odcep pelje v smrt, bi povedala, da je laznivka rekla, da pelje v bolnico. (laznivka) Če odcep pelje v smrt, bi rekla, da pelje v bolnico. (postena) Če odcep pelje v bolnico, bi povedala, da je laznivka rekla da pelje v bolnico. (laznivka) Če odcep pelje v bolnico, bi rekla da pelje v smrt. Kaj bi druga rekla za ta odcep? - je vprasanje Kakrsenkoli je odgovor - ni pravilen! (blondinke pac)
Hmm
Blaz Grapar - Blaž 3. marec 2010. 10:12
A ni tko da lahko vprašaš samo eno vprašanje obe? Kaj češ sploh sprašvat. Eno ornk usekaš tolk da mora v bolnico. Ker je zraven sestra jo bo zaradi sestrske ljubezni peljala v bolnico. Ti pa samo slediš.
bolnica
Boris Kurnik - Boris 3. marec 2010. 10:22
Najboljše je napisal Blaž - se vidi, da je dober programer in probleme rešuje na način gordijskega vozla. Drugače pa naj ponovim svojo rešitev, vendar da bom lažje razmišljal, si bom namesto preveč zapeljivih dvojčic rajši predstavljal recimo Črta in Debelega. Rekel bi jima: Katero pot do bolnice bi pokazal tvoj kolega? Kot odgovor bi oba pokazala v isto smer in sicer tisto, ki ne pelje v bolnico.
blond
Nina Bernard - nina 3. marec 2010. 11:08
Blaž ni upošteval, da sta bejbi blond, tko da ni nujno, da bi prišli do bolnice. Prej do kakšnega kozmetičnega salona. Borisov odgovor je pomoje še najbolj pravilen. Mima, rešitev je...?
...
Mima Suhadolc - mima 3. marec 2010. 12:11
boris ima prav, samo če bi tam stal črt, bi odgovor verjetno tako zakompliciral, da spet ne bi vedel pri čem si...
živali
Tomaž Mark Zorec - Tomek 8. marec 2010. 03:54
no jst bi ju vprašal: če bi lah bla kerakol žival, kaj bi bla? dobil bi odgovora od kqaterih je najmanj eden resnica in eden laž. nato bi opravil vse kar priteče koncu sveta in srečen umrl, ter zgnil in nahranil (posredno) prihodnje generacije

Dodaj odgovor