Rokavice
Prihaja zima in spet nas bo nohtalo. To je, če bomo kaj plezali.
Zadnje čase prebiram diskusije po netu o rokavicah za plezanje. Eni pravijo da so rokavice najpomembnejše oblačilo pri plezanju.
Zanima me kaj uporabljate vi? Koliko rokavic, kakšne rokavice, kdaj jih menjate itd.
Jaz sem do sedaj nisem imel nekega sistema in ustaljenega reda pri uporabi rokavic, pa mislim, da ga bom moral uvesti.
Hvala
Sam uporabljam;
1. tanke in oprijete vodovodarske rokavice za hojo, ki ščitijo predvsem proti odrgninam v snegu, za mraz in vodo so neuporabne, cena v Merkatorju 1 EUR. Presenetljivo so uporabne v 50-60 časa ki ga preživim v gorah
2. Oprijete rokavice SkiTrab na 5 prstov s polivinilasto zaščito za veter, ki je shranjena v zapestju. Odlišne rokavice za zmeren mraz in aerobne aktivnosti. Cena v Igluju 35 EUR.
3. Rokavice iz prešane volne ali SkiTrab termo protektorji. Za mraz in veter.
Sam sicer redko plezam v izjemno slabih pogojih. Ta kombinacija pa mi služi tako za turno smuko kot za lažjo plezarijo v alpah.
Grega
Tanke tehnične rokavice (5 prstov) za dober oprijem strojev v težjih raztežajih
GTX protektorji na 5 prstov z notranjo snemljivo flis rokavičko, za ritje po snegu
V rezervi in na toplem pri meni pa prešana volna na palec, paše na sestopih ko je že vse mokro.
Če vem da bo skala imam zraven še flis rokavice na poklop in pet prstov ki so namenjene uničevanju (bi se pa drytulat nauču, da me nau več zebl ko daš roke na skalo).
Lp
Matevž