SLOVENSKA - sneg ?
Gregor Sluga - slugi 5. avgust 2009. 09:03
Me zanima ali je kdo pred kratkim plezal slovensko v Steni ali kakšno drugo smer iz katere je pridobil informacijo o količini snega v slovenski grapi. Pred slabimi tremi tedni ga je bilo namreč ogromno. Se priporočam za info. G
Razmere v grapi
Marko Turk 5. avgust 2009. 12:25
Ojla. V soboto plezali (in se tudi izgubljali) v Slovenski. V vstopu skozi kamine navzgor, levo po stebru, čez Bele plati, slovenska grapa in Prevec. Kolikor sem lahko videl, se snežni jezik v grapi začne malo pod Zlatorogovimi policami. Robna zev ni zadostna, da bi med njo in steno šli čez ožji prehod, zato sem jaz obplezal po desni strani, kolega pa sta bila bolj pogumna in sta s cepinom prečkala ožji snežni most. Sneg gre v širino naprej proti vrhu grape, ne vem če se ga da lepo obplezati po skalah. Če greš naprej, bi zelo priporočal cepin. Tudi pri prečki v levo v Prevca je zelo prav prišel. Sicer pa hvala za info o mteuljih. Sam nisem odločen, ali se bolj splača omegapacific ali za isto ceno 2 Black Diamonda. Lp, Marko
Post festum
Gregor Sluga - slugi 10. avgust 2009. 10:35
snega je še veliko, a se ga da popolnoma obvozit. Če pa imate s seboj cepin si olajšate delo in prišparate zoprno poplezavanje po obrobnih skalah. Stanje sobota 8.8.09

Dodaj odgovor