ao.rasica.org
Kot opažate, prispevke na naši strani že nekaj let kreiramo eni in isti, včasih zadeva zgleda že kot sneznik.net. Saj ne, da bi silil ljudi naj objavljajo galerije in svoje prispevke, pa vendar naša stran počasi ugaša. Neglede na elektronsko renesanso je galerij in podobnih prispevkov vedno manj, seveda se tolažim s tem, da prihajajo nove generacije z več kreativnosti. K temu pisanju me je spodbudila Mokijeva novička, kjer nam ponuja ogled svoje osebne galerije. Saj ne, da je s tem kaj narobe, s
Mislim, da je problem v tem, da je na našo stran pač težko dat slike.
Po drugi strani pa zakaj bi podvajal nekaj kar si že naložil nekam drugam, na strani ki so namenjene posebej za to.
Se strinjam z Markom in Matičkom, vednar je to tarjanje nad posledicami ne vzroki.
V času ko se socialni splet razvija ni nič več centralizirano. Nič ni več samo na eni strani. Naša stran je lahko kvečjemu agregat vseh teh drugih strani.
Napredka se pač ne da ustaviti zato je treba predvsem razmisliti, kako našo stran povezati z nekaterimi drugimi stranmi oz. njihovimi storitvami. Žal pa brez dela to ne gre.
Če zaklučim. Če se stran ne prilagodi publiki oz. času potem bo počasi pač manj obiskana in uporabljana. Tako pač je pa če se še tako neprijetno sliši.
No, to je moje mnenje, da bo pač treba stran prilagodit. Resursi za to so pa lahko predmet debate.
Moje mnenje je, da je stran odlična in da posebnih prilagoditev ne potrebuje. Res je, da moraš naložiti vsako fotko posebaj, vendar to ni ovir, da ne bi vsak, ki ima fotoaparta, objavil vsaj 5-10 fotk iz ture.
Ne strinjam se, da bi naša stran postala agregat nekih strani. Naša stran je namenjena članom AO RAŠICA. Torej, če stran uporablja tistih 40 članov, ki plezajo in na njej izmenjujejo novice ter objavljajo galerije, s čimer dajo mogoče ideje (samo ne črednega nagona!), je po mojem mnenenju namen dosežen!
Zanimivo je, da ni iz izpitov piknika niti ene same galerije. Mogoče je to odraz nezainteresiranosti posameznikov za objavljanje na naši strani ali pa enostavno pomanjkanje časa. Nekatere posameznike, ki precej plezajo, je potrebno vsakič sproti opozoriti, naj objavijo kaj na strani.
V naši družbi je vedno bolj prisoten egocentričen duh, h čimer po mojem mnenju odlično prispevajo pikase, fejsbuki in podobno. Narediti nekaj za skupnost pa je zastarelo. No, odloči naj se vsak sam.
Zavedam se, da je lepo pogledati na stran in videti veliko novega (novice, kaj dogaja, vf). Ampak treba se je zavedati, da si je zato nekdo vzel čas, da je pripravil in objavil. Če vsak član objavi vsaj 1 vnos pod Kaj dogaja na mesec ali 2 in 1 galerijo na leto, je to že ogromno.
načelnik, ponosen na ao.rasica.org
Ali je to smiselno ali ne je stvar posameznika. Je pa samo picasso, ce so albumi javni, precej enostavno embeddad v stran.
Primer:
http://googlified.com/embedding-picasa-web-albums-on-your-site/
Mislm da, ce je nekdo nalozil stvari na picaso, da je bolje da ima opcijo samodejnega prikaza tudi znotrej ao.rasica.org. definitivno lazje, kot pa 2krat objavlat. Minus je le v tem da ko enkrat avtor galerijo zbrise, na ao.rasica fotke niso vec vidne.
ce/ker resursov primankuje. Sem pripravljen pomagat, pri izvedbi in vzdrzevanju.
lp
Pripadamo tudi plemenu AO Rašica
12. junij 2009. 20:03
12. junij 2009. 20:03
In naša skupna druženja so sestanki odseka, skupne, ture, spletna stran,...
Tehnologija spletne strani ni pomembna stvar. Dela! Služi svojemu namenu.
Tisti ki želi deliti svojo turo z ostalimi, naj se potrudi dati gor slike. Navzven, je to ogledalo dosežkov našega odseka.
Zakaj sem sploh jaz na AO Rašica? Ker mi je bil ta odsek predstavljen po \'skoraj družinskih odnosih\', po tovarištvu. Volontersko delo, etuziazem, samoiniciativnost - to so delale generacije pred nami. To dela tudi ta generacija. Na nas je, da te vrednote obdržimo in jih prenesemo generacijam, ki bodo nas zamenjale.
Zato raje pohvalimo vse, ki se trudijo (v primeru spletne strani mislim na Matička) in uporabimo to, kar imamo na voljo. Seveda ne bom jemal korajžo vsem, ki se želijo lotiti prenove spletne strani.
Do takrat se poslužujmo te strani in delimo naše uspehe z vsemi (in zagotovo jih ni malo), ki pristopajo na spletno stran ao.rasica.org
vaša stran je čist ok
15. junij 2009. 11:59
15. junij 2009. 11:59
še ena od zunanjega bralca: tako tehnično kot vsebinsko vaši strani nič ne manjka.
LP,
DAVID