Pico del Teide - Tenerife
Ana Peskar - Ana 17. april 2009. 20:07
Ojla, za prvomajske se odpravljam na Tenerife in bi šla rada tudi na P. del Teide, pa dobivam zelo različne informacije glede zahtevnosti, dovoljenj...zelo bom vesela vsake informacije iz prve roke! lp, Ana
dovoljenje itd
Aljaž Škerlavaj - aljaz 17. april 2009. 23:23
Mi smo najprej imeli podobne misli, pa smo se zaradi komplikacij odrekli dovoljenju. Mislim, da ga dobis v Santa Cruzu. Gor gres lahko pes, lahko pa tudi z gondolo. Mi smo bili tam poleti, tako da smo se odlocili za lazjo varianto (na izhodiscu je takrat izjemno vroce). Na vrhu rado piha (vetrovni otok), tako da pulover pride prav (tudi poleti). Mogoce se najpomembnejse: visina se na vrhu ze posteno pozna (se ustavljas vsake 50-100m, da se nadihas). Sicer pa od tam, kjer je zapora, pa do vrha, na pogled niti ni zelo dalec.
pa še tole...
Matic Redelonghi - mAtic 18. april 2009. 10:02
Za prvega maja bo že fajn poletje tam dol. Mi smo bili tam januarja, pa je bila pot uradno zaprta zaradi poledice... Dovoljenje dobiš nekje v Santa Cruzu, za to pa ozpolniš nek obrazec, ki ga lahko najdeš tudi na netu, pa ustrezno opremo, kar pomeni, da nimaš ravno zlizanih natikačev... Če štartaš od spodaj, traja kar nekaj ur, če greš pa z gondolo, si pa na vrhu prej kot v eni uri (upoštevaj višino). Povratna gondola stane dobrih 20 €. Je pa res, da je spodaj ponavadi kar toplo, na vrhu pa vedno piha in glede na višino je lahko kar hladno. Midva z Lukcem sva si šla zadevo ogledat in sva v dveh tednih edinkrat dala kapo pa bundo gor. Pa splača se štartat čim prej, tko da ujameš prvo gondolo, ker se kasneje zabaše s turisti in čakaš preden se lahko pelješ gor. Imaš pa potem tam okol še precej stvari za prehodit... Pa tlele si mal preberi: http://www.webtenerifeuk.co.uk/PortalTenerife/Zonas/Tenerife+Norte/Valle+de+La+Orotava+Puerto+de+La+Cruz/Naturaleza/Espacios+naturales/Parque+Nacional+de+El+Teide/ASCENSION+A+LA+CUMBRE.htm
Aja...
Matic Redelonghi - mAtic 18. april 2009. 10:03
Aja, fotka je z zgornje postaje gondole. Tako da vidiš da ni daleč...
najlepša hvala
Ana Peskar - Ana 22. april 2009. 00:56
obema za res uporabne informacije, vam sporočim, kako je na vrhu :)

Dodaj odgovor