stvari, ki mi ne dajo spati
Peter Juvan - PJ 17. maj 2008. 06:45
Ker se o meni veliko govori, pa da postavim vsaj neke stvari na svoje mesto. Dejstva: Svet alpinistov z glasovanjem podpre mojo prijavo na izpit za alpinista. Na prijavnici so vsi podatki točni in nezavajujoči. Komisija za alpinizem mojo prijavo sprejme. Po več kot tednu intenzivnih priprav na izpit me Janez obvesti, da bo moja prijava umaknjena, češ da sem prijavnico naknadno (torej po njegovem podpisu) spremenil. Svetu alpinistov pošljem (preko Margota - hvala!) sledeč mail: ------------
...
Sabina Lodrant - Sabina 17. maj 2008. 23:05
Hej, Peter! Super plezaš, znajdeš se v hribih in si po mojem zlo dober alpinist. S kom boš plezu se pa itak sam odločaš. Ne glede na nazive. Talent si za plezat in škoda bi blo, če bi te Rašica zgubla. Sabina
...
Primož Karlo - beavis 18. maj 2008. 13:51
Ljudje! Če hočemo naredit kaj lepega iz ferajna, se take bedne stvari ne smejo dogajat! Če si nekdo želi na izpite, bi mu morali to omogočit, ne pa ga zajebat. Želja je njegova stvar, ni dileme, da tudi sposobnost. Če bi bil Peter član AO Kamnika, ne bi imel nobenih problemov. Govorim pa na splošno: super priložnost je, ta naša Rašica, taka, da se je ne splača zapravit, sploh pa ne zaradi osebnih kompleksov in nevoščljivosti. Alpinizem bi nas moral osvobodit, povezat. Lepo bi blo, da si počistimo v glavah, kaj sploh hočemo, ker če je v nas vse gnilo, tudi tečajniki in tečajnice ne bodo imeli nič dobrega od nas, in se ne bojo imeli kaj naučit od nas, in tko bo šlo vse skup v pozabo skupi s tistim simbolom cepina in planik ki so ga narisale kao »naše legende«, za katere večina nas mlajših sploh ne ve več, da so obstajale, kaj šele, kako so se imeli. Če smo različni, vsak prinese svoj košček domišljije na Rašico. Kdo si pa želi sto vzponov v Teranovi, dolgočasna zimovanja z moreče ponavljajočimi pogovori, zavistne poglede na objave v minutki, nervozne prste v smereh, čez katere bi poletel, če bi le verjel vase, pa ne moreš, ker imaš poln kompost ocen iz »plezanje.net« v možganih, in kdo bi sploh šel v četrtek na ferajn, če se itak ne maramo, in kako bi se lahko imeli lepo na pikniku, ki prihaja, če ne cenimo in ne zanimamo drug drugega. Dobro bi se bilo zamislit, ker družba prestrašeih in zmedenih posameznikov nikoli ne bo našla harmonije. Zdi se mi, da lahko vse lepo, kar imamo, res zlahka zajebemo.
...nekoč...
Iztok Rutar - iztok 19. maj 2008. 08:49
...nekako je veljalo da se umazano perilo pere na ferajnu, če so pa drugi nameni oz. kdo tega ne more ali noče razumeti, (mešanje da smrdi še drugam) je pa druga zgodba.
Se strinjam ..
Marko Gorišek - marGo 19. maj 2008. 12:21
.. z Rutarjem, v četrtek je bil sestanek ferajna, kjer se je obravnaval PJjev primer in vsi (prisotni) so se lahko seznanili s to problematiko. Tako modrovanje preko spleta pa ni okusno, saj deluje kot da delujemo netransparentno. Tudi nekaj več spoštovanja do odločitev Sveta Alpinistov ne bi škodilo. Srčno si želim, da primer zaključimo in se posvetimo novim izzivom in delu z nevbogljenimi tečajci!
Ne vem če spim al sanjam al me tlači mora...
Matevž Kramer - Matko 19. maj 2008. 16:30
1. Vsi romantiki, ki menite, da je na drugih ferajnih z rožcami postlano dobro veste kje so vrata, zato mi ga ne srat s takimi! 2. VF je živa stran namenjena izmenjavi mnenj in inf. Zato ni nič narobe če se tudi tu gor mal sčistimo. Kdor prizna da ima doma težave, se mu ni za bati, itak se vse zve! 3. Govort kdo je dober alpinist ali slab je zelo subjektivno. Zame nekdo sploh ne more postati alpinist, ki bi za začetek sezone rad peljal tečajca v Kamniško v Koglu, pa pri tem poznamo kar nekaj njegov primer, ko bi se marsikateri dober alpinist če ne zaradi sebe pa zaradi drugega v navezi - soplezalca obrnu! 4. Smo skupina, ki je organizirana po pravilih, zato naj si tisti, ki tega ne razume prebere uvodnik h pravilniku od Beleta in nato še pravilnik, da ne bo kakih kasnejših zapletov. Če se pa kdo slučajno strinja z dopisovanjem in pripisovanjem različnih datumov na dokument ao-ja z namenom da bo za gvišno prišel na izpite, ker obstoječi datum (veljaven po pravilniku) ogroža njegov izpit, potem se zaradi mene mirne volje odpravi na drug ferajn to počenjat. Sam močno dvomim, da bo to lahko počel. 5. PJ-ju je bilo s strani AO-ja izkazano zaupanje, da gre predčasno na izpit (izglasoval Svet alpinistov), vendar je to zaupanje, zaradi njemu znanih razlogov (zgoraj je naveden razlog za katerega sam mislim da je pravi) zlorabil, zato je pač potrebno nositi posledice. In sam močno dvomim, da bi na katerem drugem ferajnu postopali drugače. 6. Zato mi ga ne srat z romantiko. Ko si enkart odgovoren, kar Janez je, postopaš drugače, kot večina tistih ki sanjajo o enakosti, različnosti, kvaliteti in še čem. In ukrepati je bilo potrebno, ker vemo, kdo si po znanju in kvaliteti lahko privošči peljati tečajnika v Kamniško in kdo ne. Zato, če mene vprašaš, bi PJ še prepovedal plezat s tečajniki! Lp Matko
ahhhh
Primož Karlo - beavis 20. maj 2008. 03:03
Ma tole ste čist narobe razumel. Js sm sam hotu rečt, da so poleg iskrene vere v boga še druge stvari na svetu. ja, res so. Sem bil melanholičen najbrž. Nism tablet vzel. uglavnem, ne se kregat, pa bo!:) Peter, ti pa drug let na izpite, sej ni konc sveta
...
20. maj 2008. 09:34
what goes around comes back around!

Dodaj odgovor