knjižnica
Janez Toni - Janez 13. april 2008. 19:37
Seznam literaature je pod 'dokumenti odseka' pod 'dokumenti v zvezi z delom odseka'. Torej, navali narode na knjige! Za vpogled morate biti prijavljeni! Če si želite spodotiti knjigo, to najavite Barbar ali Raku. Na naslednjem sestanku odseka (se pravi vsak četrtek) pa vam Barbara, Rak, Matej ali jaz knjigo izposodimo. Prosim, da si sami ne jemljete knjig, ker bo potem takoj spet zmešnjava, ki smo jo ravno razrešili! Janez
šumniki
Peter Juvan - PJ 13. april 2008. 20:38
če bo imel še kdo probleme z dostopom dokumenta, naj proba s firefoxom; explorer ima (lahko) težave zaradi šumnikov v imenu dokumenta. lp, peter
za administratorja
Peter Juvan - PJ 13. april 2008. 20:44
vedno več je vsebin, ki jih je moč videti le pod pogojem, da si logiran. močno pogrešam gumb 'ostani logiran na tem računalniku', saj se mi ne da več pisati svojega (predolgega) emaila. lp, peter
...od administratorja
Matic Standeker 13. april 2008. 21:00
Funkcijo "ostani logiran na tem računalniku" lahko uporabi vsak tako, da omogoči njegovemu brskalniku pomnjenje uporabniških imen in gesel. Tako ob prijavi ni treba vnašati teh podatkov.
predlagana metoda...
15. april 2008. 10:50
... administratorja sicer skrajša postopek prijavljanja, vendar je klikanje še vedno potrebno. gumb \\\'ostani prijavljen\\\' bi to popolnoma eliminiral. nadalje, prijava je možna na vsaki strani, vendar se po prijavi vedno pojavi stran z obvestili, kar povzroča zmedo pri navigaciji med stranmi. in nazadnje, če človek poleg takih idiotizmov, kot je npr. pisanje tega obvestila, počne še 248 drugih stvari, relativno hitro pride do primera, da strežnik pozabi kdo sem (kot se mi je zgodilo ravnikar) in za pošiljanje zahteva vnos imena, priimka in emaila, torej treh stvari, ki sem se jih naveličal pisati :-) lep dan, peter
Dr. Henrik Tuma: Pomen in razvoj alpinizma (1930)
Marko Bekeš - marko 16. april 2008. 10:46
(sori da se mešam v strokovno modrovanje, ampak v naslovu teme je knjižnica) V Portorožu sem na enem zaprašenem kupu knjig našel zgornje delo, prva izdaja, za platnico pa je ena mumificirana planika, ki je verjetno umrla še kot nezaščiteno rožica. Na prvi strani piše: "Where is the will, there is the way!". Dolgo sem mislil, da je to Zaplotnikov izum, potem sem izvedel da ni, zdaj sem si pa prebral, da je to ustanovno geslo prvega ferajna, ki so ga ustanovili v UK. Knjiga ima neverjetno ostre ČB fotke, zanimive pa so opombe kot npr: "*plezazalniki - izraz sem uporabil za klettershuhe", ki kažejo da je Tuma izumil kar nekaj izrazov, ki so se povsem prijeli. Imel je 20 let mlajšo ženo in 10 otrok, dočakal je 77 let. Če koga zanima ta klasike od klasike, si jo lahko pride sposodit, v zameno pa mi bo pustil kakšno ledvico, ki jo seveda dobi nazaj, ko mi knjigo vrne. http://www.zalozba-tuma.si/tuma.si/Strani/HenrikTuma.html http://opd.si/?page_id=238 Marko
...
Matic Standeker 16. april 2008. 12:18
...hmmm...glede na to, da si človek vzame čas za pisanje 'idiotizmov' na naši strani, ga ne bo kap če bo še kdaj pa kdaj vnesel svoje podatke za prijavo. Me pa veseli, da kdo da kakšen predlog glede naše strani. Še bolj bomo veseli, če bi kdo zadeve izvedel :)
kjer je volja, tam je pot
Peter Juvan - PJ 16. april 2008. 20:07
malce programiranja v php-ju mi ne bo škodovalo - da človek ne zarusta :-) lpP

Dodaj odgovor