Kjer vsaka poka...
Še preden se po meni vsuje ploha kritik na račun moje starokopitnosti in čistunstva...
Nekaj razmišljanja ob novem sloganu rašiških alpinistov (in tudi alpinistk, upam), ki me kar preveč spominja na oglaševanje gorenjskega Mikija, ko v Salomonovem oglasniku ponuja svoje usluge:
Upam le, da ne bo določen del rašiške populacije (po tihem, seveda) preveč razočaran ob pričakovanju samih Chippendalesov in, bog ne daj, še česa hujšega, kar bi se dalo razbrati ob naslednji anekdoti:
O klinih in poka
Jani, strinjam se s tabo. Dobra gostilniška šala še ni nujno dober logo AO. Če sem iskren, se mi zdi mačistično kretenski. Kako bi se slišalo: Kjer vsak klin najde poko?
Miro
Tale svoj predlog (za nalepko) sem na VF obesil malo za šalo, malo za res, ko pa je bil sprejet na ferajnu, sem sklenil, da se ne bom več vmešaval v debato, da ne bi zgledalo kot neka samopromocija. Danes sem si premislil in bom tule razložil filozofsko ozadje kratke besedne zveze.
1. OSNOVNO SPOROČILO:
Poke ležijo križemkražem po stenah in več kot jih bomo "nabili", več sten in smeri bomo preplezali. Zato pa smo skupaj, a ne? (Klin je seveda samo metafora, saj dvomim, da je npr. Valič v El Capitanu pustil 10 jeseničanov v vsakem cugu...)
2. VRSTNI RED:
Poka klin, ali klin poko? Mogoče ne boste verjeli, ampak kar nekaj česa sem porabil za končno odločitev. Ko pridem do težkega detajla in se ozrem med nogami navzdol do zadnjega vpetega sistema, ponavadi poiščem primeren klin (frenda, jebico, karkoli..) za razpoložljivo razčlembo in ne obratno. Morda se tudi najde kdo, ki da med zobe največjega bonga in potem pleza, dokler mu ne najde primernega mesta v steni, ampak jaz ga ne poznam. Torej; ne gre za kakšen prikriti seksizem/mačizem, ampak za golo prakso.
3. VSE OSTALO:
Ko sem prišel na Rašico, so mi razložili, da je to en "družinski" ferajn in res jih ni mnogo (velja za oba spola!), ki bi prišli samski in ta status ohranili več kot nekaj let. Tudi sam nisem izjema.
Če pa se spustimo na čisto anatomski nivo, je že narava poskrbela, da sta ponudba in povpraševanje precej usklajena in v tem ne vidim nič nespodobnega. Naj pač vsak razume po svoje..
To je bilo pa res vse, kar imam na to temo za povedat.
Vsi ki me poznajo, vedo, da sem iskren ljubitelj mastnih šal in tale logo je čisto OK za nalepko ali npr. majico. Na WEB strani pa je predstavljen kot osnovno geslo ali smernica AO-ja. Ma ja, saj je tudi tako čisto v redu ;-).
LP
Miro