ST - družabni del
Janez Toni - Janez 4. junij 2007. 21:39
Ola! Z Akademci smo se zmenili, da bo na Korošici ena mala roštiljadica in pa povratna v fussbalu. Roštiljadica... Akademci poskrbijo za žar, mi pa za oglje. Iščejo se kandidati, ki bi ponesli kak žakel oglja na Korošico. Za hrano je tko, da nej vsak prinese kak kos mesa, bučo, itd (pač tisto, kar misli jest). Žarmojster, Akademc Črt bo ziher kr žejen... ;) Stat pri žaru in pečt pač človeka kar hitro zdehidrira. Fussbal... dogovarjamo se o mešani ekipi (punce, dejte mal trenirat)! :) P
večerni program
Iztok Rutar - iztok 4. junij 2007. 23:56
Kot refrerent za literarne vsebine in modo predlagam, da imamo zvečer še krajši kulturno-umetniški pogram. In sicer ne v stilu razno raznih pantomim in podobnega sr...., ampak pod geslom 'Ozdravimo komplekse skoz literaturo'(Slon in Sadež). To bi izgledalo tako, da bi vsak pripravil teskt s katerim se bo predstavil publiki. Lahko je avtorsko delo, ali pa ukraden kje iz širših medijev. Ta tekst je lahko krajše prozno delo, deklamacija,... zaradi veliko nastopajočih je čas nastopa omejen, tako da nebo kdo razočaran v kolikor mu moderator nebo dovolil daklamirati celotnih Kocbekovih dnevnikov, ali pa Vojne in mira. Opozarjam, da bodite pripravljeni, ker tu ni (vpisne)knjige s pripravljenimi teksti kot na Bivaku pod Skuto. Kazen za neresen pristop: Kdor nebo pripravljen, oz. nebo imel točke, plača pivo vseakemu nastopajočemu! če je pa ta oseba tečajnik polek prejšnje kazni še ne plezaja naslednji dan. Zaradi logističnih težav s transportom harfe verjetno (predvidevam) nebo koncerta Rašiškega sinfoničnega orkestra.
Kultura
Blaz Grapar - Blaž 5. junij 2007. 00:35
Podpiram Rutarjevo idejo. Naj živi kultura.
...khm khm...
Matic Standeker 5. junij 2007. 02:35
Sicer zelo spoštujem, občudujem in podpiram Rutarja in njegovo zagnanost pri metanju biserov med nas svinje (beri: pri njegovem poskusu literarnega ozaveščanja nas literarnih analfabetov (brez referenc na 'anal'-karkoli prosim)), vendar si ga na tem mestu kot administrator naše strani drznem opozoriti na njegovo tokrat ne tako 'izborno' slovenščino: A. nebo -a s (o) 1. navidezno usločena ploskev nad obzorjem: nebo je jasno; nebo žari; ekspr. nebo visi nizko nad hišami; oblaki pokrivajo nebo; zvezda je padla z neba; dim se dviga proti nebu; gledal je v nebo, kakšno bo vreme; sonce je že visoko na nebu; modro, sinje, visoko nebo; nočno, zvezdno nebo / opazovati nebo s teleskopom; južno, polarno nebo; strani neba / obok neba // publ. zračni prostor nad določenim ozemljem: lovci so očistili nebo sovražnih letal; jugoslovansko nebo 2. v krščanstvu kraj, kjer prebivajo Bog, zveličani; nebesa: pekel in nebo / priti v nebo / ekspr. prositi nebo za milost Boga.... --> najbrž si hotel napisati 'ne bo' (bodi pozoren na presledek, najdeš ga na ta najdaljši tipki na tipkovnici), razen če si nam hotel razodeti kakšen krščanski nauk, kar pa glede na tvoje poreklo močno dvomim B simfoničen -čna -o prid. (o) nanašajoč se na simfonijo: simfonični koncert; simfonična glasba / simfonični orkester orkester, sestavljen zlasti iz skupin godal, pihal, trobil in tolkal / simfonična dvorana / Arničeva simfonična pesnitev Pesem planin * muz. simfonična pesnitev programska, oblikovno svobodna enostavčna skladba za orkester --> SSKJ ne drži 'sinfonije' oz. 'sinfoničen' (kar je tudi mene presenetilo in sem sele danes ugotovil, da sem leta in leta hodil na koncerte SIMFONIČNEGA orkestra, in ne sinfoničnega, kot sem mislil) C poleg [tudi l*g] prisl. (o) raba peša zraven: na mizo položi kruh in poleg nož; po poti hodi otrok, pes teče poleg / dela v sobi poleg / seka drva, poleg pa žvižga / pri aretacijah je bil tudi on poleg / daj otroku mleka in kaj poleg / kot ukaz psu poleg bodi ob vodnikovi levi nogi --> SSKJ ne drži niti besede 'polek'. Še sam ne vem zakaj. Skratka, kar si povzročil o Rutar je to, da se ljudje ob pol enih zjutraj poglabljajo v SSKJ in si razširjajo svoja obzorja. Hvala bogu za ljudi tvojega kova, bodi zahvaljen. Lahko noč, (v materinščini ozaveščen) administrator
Malo bolj po kmečko malo bolj po domače
Blaz Grapar - Blaž 5. junij 2007. 06:48
Ejga, stari, sploh ne štekaš narečne slovenščine.
evo, mi smo pa popularni...
5. junij 2007. 17:58
http://gore-ljudje.net/rubrike_view.php?pid=4276 Posebno zadnji odstavek! :) lp, Janez

Dodaj odgovor