Popravilo goretexa
Žiujo.
Ali kdo mogoče pozna kakšno učinkovito finto za flikanje luknjic na gore-tex hlačah in jaknah?
(samo za troslojnike, oz. tiste brez všite podloge)
1) Na notranjo stran nelepiš Leukoplast ali silvertape
2a) Z zunanje strani zavariš z UHU-jem ali čim podobnim (važno da lim tudi na mrazu ostane prožen, da ne popoka)
2b) Če si v točki 1 uporabil Leukoplast, je dobro z UHU-jem impregnirati tudi tega
Jest sem tko popravil luknje od derez na gamašah, in drži že nekaj let, kljub intenzivnemu drgnenju in prepogibanju.
jaz dam z notranje strani silvertejp, od zuni pa rahlo premažem z lakom za nohte, ki malo stopi zgornji slojin zlima skupaj. Ali je lak brezbarven ali v barvi oblačila je stvar okusa.
hvala, ker sta delila z mano te metode, upam da bom zaflikane hlace cimprej lahko kje uporabu!
LP, jerry
Sicer se pa dobi tudi prav posebne Gore-tex flikce (jest sem jih na zadnje kupu še v bivšem K2 zraven Leva), ki so v osnovi samolepilne. Jih obrežeš na ta pravo velikost, nalimaš čez luknjo in načeloma drži. Da drži boljše, pa še zapeglaš. Jaz sicer nisem nikol zapeglal, pa po vsaj ene 5 - 6 letih na notranji strani kolena (nad gamašami, kjer strgaš hlače z derezo) še vedno drži. Bi sicer pogledu, če mam še kakšno doma, pa nimam pojma kje bi lahko bila, tako da bi bilo to bolj iskanje šivanke v senu. Boš po mojem ti to hitrej v kakšni štacuni najdu.