Pojasnilo pravilnika
1. Tečajnikom ni dovoljeno plezati med seboj
2. Pripravnikom in tečajnikom ni dovoljeno plezati med seboj.
3. St. Pripravnikom in tečajnikom je dovoljeno plezanje med seboj samo na sk. turah
Tole še vedno velja. Pravilnik se ni spremenil in naš odsek še naprej ne bo podpiral kršenja zgoraj navedenih točk. Na podlagi teh kršitev lahko kršiteljem odredimo vzgojni ukrep (tudi izključitev iz društva)
Na podlagi tega se je svet alpinistov odločil, da vzponov, ki so bili opravljeni pod pogoji
Na žalost me ni bilo na zadnjem svetu alpinistov in nisem bil prisoten pri glasovanju za spremembe pravilnika. Prepričan sem bil, da so bili moji predlogi za spremembe pravilnika upoštevani, pa očitno temu ni tako oz. smo se narobe razumeli.
Kakorkoli že, vsem mojim tečajnikom, ki so me zadnje čase spraševali, kako in kaj glede novega pravilnika, moram sporočiti, da velja to, kar je napisal Blaž in je to uradno stališče odseka.
Zanima pa potemtakem me, katera novost je bila sploh uvedena pri pravilniku. Do mene je prišla napačna informacija o spremembah in glede na ravnokar prebrano mi res ni jasno, kaj je v pravilniku novega. To, da se vzponov, ki so bili opravljeni pod pogoji kršitve pravilnika, ne bo upoštevalo pri pogojih za napredovanje, je bilo jasno že pri starem pravilniku. Kje je torej novost?
Kot sem že omenil, me ni bilo na svetu alpinistov zaradi različnih obveznosti in nisem bil obveščen o spremembah iz prve roke. Zato predlagam, da se najnovejša verzija pravilnika objavi na VFju ali med dokumenti, oz. bom kot skrbnik naše spletne strani po prejetju najnovejšega pravilnika dal ta pravilnik tudi na podstran "Pravilnik". Tako ne bo več mogočih izgovorov in lastnih interpretacij, kaj je v pravilniku in kaj ne, ker bo vse belo na črnem oz. dandanes na spletu.
Bomo prediskutirali na ferajnu, kjer se lahko še razvije razprava.