Za tiste z daljinci za avte
Men tole ne gre čist v glavo, ker sem živel v prepričanju, da so daljinci na principu IR, GSM pa za prenašanje tresenja zraka.
Sprobajte, poročajte, razložite!
(to spodaj je FW od kolega)
> Lahko boste ta trik nekoč potrebovali. Če zaklenete ključ od avtomobila
> v
> avtu, rezervni ključ pa imate doma, naredite sledeče: pokličite nekoga,
> ki
> je doma na njegov gsm aparat. Vaš mobilnik držite 30 centimetrov od
> vrata
> vašega avtomobila.Oseba ki je doma naj da ključ blizu tele
To je res toliko kot to, da boš obogatel, če odmailaš kakemu Nigerijcu...
Tvoje prepričanje je napačno le v toliko, da avto daljinci niso IR, ampka na radijske frekvence.
Mogoče bi pa isto šlo tudi s TV daljincem (ti pa so IR).
:))
Naj kdo poizkusi pa poroča. Jaz ne bom, se bom preveč neumno počutil zraven. :))
Pa ne vsega verjet! Te e-pošte so res domišlijske, samo da pritegnejo poslušalca. Zihr ma prste vmes, kakšen mobilni operater, saj seveda tako stvar probavaš neki cajta, pa iz unga konca, pa pod tem kotom. Na koncu valda ne prime.
Sej pomoje je logičn, da mikrofon ne dela na neke IR frekvence, ampak še vedno bazira na prejetih treslajih in zvočnih efektih na membrano mikrofona.
Priznam probal sem in sem zdej tok jezen, pa to pišem, ker se počutm nategnjenga!
Ampak sej ni panike, samo da folk mal futurira, pa bo nekega dne tud to možno, -"Sam, ne mene met za norca!"
Le kaj bi človek brez domišlija?!
Sej sem napisu da mi ne gre v glavo (IR al pa radio nima veze, vsekakor ni zvok), samo priznam da bi vseeno (naskrivaj) probal, če bi mel tak avto.
se zgodi..
Velika večina radijskih sistemov za odklepanje ključavnic deluje v frekvenčnem območju med 300 in 500 MHz (npr. Siemens sistem za Nissane 433,92 MHz). Naš GSM signal pa ima frekvenco 900 Mhz.
Kako naj bi bil signal rezervenga daljinca na ključu prenešen preko vzpostavljene GSM povezave - brez kakšnih hudih modifikacij frekvenc nemogoče.
Lahko pa kdo proba še na svojem avtu, mogoče bo pa .... ;-)