Pravila uporabe nove plezalne stene
V ponedeljek bomo uradno pričeli z uporabo nove plezalne stene, zato smo se odločili za nekaj navodil in pravil katerih se bomo striktno držali.
1. Vadba AO poteka vsak dan razen nedelje. In sicer od 19h do 22h.
2. Letno karto je trenutno plačalo dobrih 70 oseb, zato je jasno da se bo potrebno nekako razporediti. Zato do nadaljnega velja naslednja razporeditev. Osebe z priimki katerih črka je med A in M (vljučno M) imajo navoljo uro med 19:00 in 20:30. Osebe katerih prva črka priimka je me
Še dobro, da se Minca piše na m in bo pasala v prvo skupino, sicer bi morala hodit v različne termine (hahaha). Vsem parom, ki ne pašete skupaj predlagam čim hitrejšo poroko in skupen priimek.
Lep pozdrav,
Debeli
bo nastal, ko bo prvi (ki ima ključe) šel gor in bo za sabo zaklenil (ker morajo biti vrata zaklenjena), potem bo pa drug prišel in ne bo mogel gor. Zato predlagam, da tisti, ki ima za ta dan ključ pusti na vratih samo listič s svojim telefonom, da ga lahko pokličejo in jim odklene.
Mogoče ima kdo drug boljši predlog.
LP
Debeli
tisti, ki bo prvi prisel bo lepo vse pripravil za druge, plezal do pol 9, potem pa cakal do 22:00 da bo lahko še popspravil za vsemi! Najbrz bodo vsi hoteli biti prvi na stenci!
Nečlanica odseka je denarno podprla izgradnjo. Slučajno vem, ker spim zraven..
Sicer pa se mi ta ureditev s turnusom ne zdi v redu, ker bi hodil na stenco mal zaradi mišic velik pa zaradi (dobre!) družbe. Če bo ta delitev obveljala, vas polovico sploh nikoli ne bom srečal!
Gotovo bomo režim še sproti popravljali, jaz bom navijal za free market. Ko bo jasno ob katerih dnevih in urah je gužva, se bo folk gotovo sam razporedil, pa tudi vsi nimamo ambicij 6 dni na teden viseti po 3h na steni.
a to dobim za kazen/nagrado ker nisem hotla priimka zamenjat? No men je to pač mal nepraktično da bi mela ločene termine.
Predlagam uporabe vpisne knjige: vsakdo, ki vadi na Stenci, se mora vpisati. Zakaj je to dobro?
1. Hitro bo razvidno, katere dneve je gužva, in katere dneve je Stenca prazna -> delitev na dve skupini po priimkih ne bo potrebna.
2. Odgovornost ne bo samo na tistemi, ki pride prvi (in prevzame ključ), pač pa na vseh podpisanih; tako ni potrebno, da prevzemnik ključa le-tega tudi vrne (s čimer je obvezan na čakanje do 22h), pač pa ta odgovornost avtomatsko pade na zadnjega prisotnega (skupaj s pospravljanjem). V primeru neljube Situacije podpisani javijo odgovorni osebi (prevzemnika ključa in najvztrajnejšega na Stenci).
3. Nedoslednost pri vpisovanju se kazuje s plačilom piva v Vinji tistemu, ki je le-to opazil.
Lp,
Peter
Se opravičujem če sem nekoliko razburil nekatere. Ampak za začetek je treba vzpostavit en red.
Kar se tiče zaklepanja je tko. Ko dežurni odklene na vrata nalima listek z številko kamor se pokliče in tako pride dežurni odklenit. Drugače ne gre, ker je samo en ključ, vrata pa je treba zaklepat.
Kar se tiče Nečlanice odseka ki spi z Bekešom je seveda jasno da ona lahko pleza. Se pravi vsi ki imajo letne karte lahko plezajo. Morda sem hotu povedat da plezanje tistim brez karte ni dovoljeno.
Glede parov je pa tako. Poskusite se zamenjat z kom. Preveč nas je in stvari se ne da urediti drugače. Če bi obstajala kaka bolj sistemska rešitev bi seveda uporabili tisto. Pa je ni.
S časoma bomo videli, kako naš sistem deluje. Za vsake izjeme se posvetujte z menoj.
LP, Blaž
Petru nalagam da za ponedeljek priskrbi vpisno knjigo in določi kako se bodo podatki vpisovali. V knjigo naj napiše še pojasnilo.
LP, Blaž
se mi zdi problematično to, da ne bomo vedeli, ali je ključ kdo že prevzel ali ne. Tako bomo letali od telovadnice pa do Kladnika in obratno. Verjetno se Kladnikovemu delojemalcu ne bo dalo ravno vsak dan 10-krat razlagat, da je stenca že odprta.
Še predno se je prosti trg utegnil razviti, že nam je zasijala svetla zarja revolucije in dobili smo samoupravno ljudsko federativno plansko gospodarstvo. Upam samo , da ne bomo srečali še batjuške Staljina.
Smrt fašizmu, svoboda narodu, za domovino s .... naprej !
P.S.: Blagor tistim, ki so ali bodo ohranili oba priimka z nasprotnih koncev abecede. Zares žalostno, če si priimka ne moreš izbrati, ampak si ga podedoval, morda pa bo rešitev v obliki spremembi le-tega na upravni enoti zadostovala. Pa sam plezat sem hotu.
Pristaš prostega trga in evolucije Samo.
jaz sem tudi za free market
15. september 2006. 23:07
15. september 2006. 23:07
Sori, ampak glede na to, da imamo 6 terminov na teden in glede na to, da je kar nekaj clanov, ki ne mislijo resno trenirati, prispevalo 20 jurjev za gradnjo ferajnovske stenice, se mi tole locevanje po priimkih ne zdi tako nujno potrebno. Se mi zdi, da se bomo ze razporedili tako, da se bomo vsi naplezali.
Aja, pa se starsi se zavzemamo za en popoldanski termin v petek popoldne (ko stene nima SPO), da bi lahko tudi mi trenirali.
Pa se to - fino bi bilo dobit en star sesalec, da bi zadnji rajs posesal, kukr pa pometal, bo ful manj prasno! Ce ima kdo kakega odvec naj se javi.
Lp, Minca
> Sori, ampak glede na to, da imamo 6 terminov na teden in glede na to, da je kar nekaj clanov, ki ne mislijo resno trenirati, prispevalo 20 jurjev za gradnjo ferajnovske stenice, se mi tole locevanje po priimkih ne zdi tako nujno potrebno. Se mi zdi, da se bomo ze razporedili tako, da se bomo vsi naplezali.
No nek red je treba uvesti. Jaz nisem tisti ki bo po lastni presoji odločal kdo bo zares plezal in kdo ne. Tako so zame vsi enakovredni in zaradi tega smatram da bodo vsi plezali. In tako smo se pač spomnili nek sistem. O tem smo govorili na sestanku odseka in noben ni imel nič proti. Če se izkaže da razdelitev po terminih ni potrebna potem bomo to spremenili. Do takrat pa ostaja kot je dogovorjeno.
> Aja, pa se starsi se zavzemamo za en popoldanski termin v petek popoldne (ko stene nima SPO), da bi lahko tudi mi trenirali.
Kar zmeni se z ŠPO. Ko se zmeniš pa sporoči.
Glede na to da je večina mnenj taka da imamo skupno vadbo bi bilo res mogoče razmisliti to da imamo najprej vsi skupaj šele pozneje pa se po potrebi razdelimo v skupine.
Ko sem plačal stenco mi je bilo obljubljeno da bom imel tri termine po 3 ure ker res ne nameravam šestkat hodit na stenco.
Mogoče pa bi bilo pametno da se v ponedeljek dobimo na stenci vsi skupaj ob sedmih ter imamo en sestanek na to temo sploh glede na to da je bilo prodanih 70 kart na ferajnu pa je bilo zadnjič 15 ljudi in meni vsekakor ni bilo rečeno da se bomo razdelili po abecedi.
Lep pozdrav
Mrak & Tovšak - o sra... očitno rabva še en avto :o)
stenca
16. september 2006. 23:51
16. september 2006. 23:51
Sej vem da nisem ne član vašega odseka, ne plačnik stence. Pa vendar bi rad kot uporabnik (druge) stence nekaj dodal - in sicer kako pri nas zadeva deluje. Prvi mesec 30 ljudi, drugi mesec 20 ljudi, tretji mesec 10 ljudi, potem pa nas pleza do 5 ljudi - do pomladi. Ostanite zagnani še naprej! DR
Predlagam, da če ste po črki preveč narazen s partnerjem, da le tega zamenjate :)
Če je res tako kot pravi dejan predlagam, da se za začetek držimo pravila. Zaljubljenci pa hodite skupi na steno pa bo.
Potem pa boste povedali koliko je gužve in če ni potrebe po delitvi je seveda ne bo.
Glede obvestila tel. številke na vratih,....se mi zdi, da noben ne bo imel ravno slučajno s seboj svinčnika, papirja in selotejpa, ali tudi vizitke?
Zato bi mogoče bilo za v razmislek:
1. Nastaviti brezžični zvonec, ki se ga da dobiti od 5.000sit v vsakem gradbenem centru, problem mogoče zaradi dometa. Bom preveril.
2. Kupiti mobi kartico za 5 Prešernov in najti enega darovalca starega mobilnega telefona, ki ga, verjamem, ima vsak od nas, če ne, ga tudi jaz kakšnega najdem. In ga zaklenemo na samo sprejemanje klicev. Ej, sej res$###"#!!!! Kaj že majo neki na mobitelu, nek telefon, ki ima pet nastavitvenih številk, pa pride okoli jurja. Bom tud zdele preveru...
Skratka, smo na vezi!
Delitev je nesmiselna. Če bo prevec ljudi, se bodo res sami porazdelili, tko kot pravi (mislim da) Bekeš. Za stenco sem plačal, ko pravila ni bilo, in se zdej z njim tud ne mislm obremenjevat, ker mam že v službi čist dovolj prilagajanja. Ko bom končno našu voljo da grem, me bodo pa še ena pravila zezala. Na to bi morali mislt prej, predno ste sprejeli denar.
Lp,
Aljaž
kuli in listek
18. september 2006. 11:54
18. september 2006. 11:54
Za začetek (predno se bomo, če se bomo določili za nakup zvonca in če ga bo šola sploh dovolila - drugače mi je pa ideja všeč) bom jest prinesel kuli pa listke za na vrata, kamor bomo gor pisali telefonske...
Ajd!
Janez
ps: Se vidmo dons!
Pol pa sami skrbite za red in se razporejajte po svojih željah. Sam ne vem zakaj mamo potem sestanke odsekov, kjer se poskušamo neki zment. Sem tudi pozval, da predlagate bolše rešitve pa ni bilo od nobenega nič.
Torej lepo plezajte.
No nek red je treba uvesti. Jaz nisem tisti ki bo po lastni presoji odločal kdo bo zares plezal in kdo ne. Tako so zame vsi enakovredni in zaradi tega smatram da bodo vsi plezali. In tako smo se pač spomnili nek sistem. O tem smo govorili na sestanku odseka in noben ni imel nič proti.
Ko sem plačal stenco mi je bilo obljubljeno da bom imel tri termine po 3 ure ker res ne nameravam šestkat hodit na stenco.
Mogoče pa bi bilo pametno da se v ponedeljek dobimo na stenci vsi skupaj ob sedmih ter imamo en sestanek na to temo sploh glede na to da je bilo prodanih 70 kart na ferajnu pa je bilo zadnjič 15 ljudi in meni vsekakor ni bilo rečeno da se bomo razdelili po abecedi
Ja obljubljeno oz dogovorjeno je bilo eno, po plačilu pa smo dobili nekaj drugega. Hja, nadejali smo se kaosa svobodnega trga, dobili smo pa RED in to takega pravega, izvirno novega, pravi NOVI RED, po abecedi. Saj lahko se pa tudi postavimo v vrsto in razdelimo na prvi drugi, ali pa mečemo kocko, tudi ruska ruleta je morda rešitev, vsaj gužve ne bo. Važno, da imamo red, pa če še tako butast in če tudi ga morda nobeden (zaenkrat) ne potrebuje. Ta rešitev z abecedo je res izredno preprosta in efektivna, nekako tako kot plansko gospodarstvo in petletka in najmanj toliko tudi butasta ali pa še malo bolj. Ne upošteva: si v službi do šestih - sedmih, imaš otroke, ženo, psa ljubico, večerjo v dvoje, taščo, izpit itd. ali pa se ti kar tako ne da ob tej uri, ker si pač utrujen ali pa obratno, pošteno naspidiran, ne važno je, kako se pišeš. Pa niti toliko ni fleksibilen, da bi se skupini po terminu tedensko menjala, ne, ti si na A in tako boš pač celo leto od sedmih do poldevetih z žeblji v očeh, tako smo se zmenili in konec. Kdor se pa hoče dogovorit, pa tudi ne vem: bo to moralo spet veljati za cel termin, ali pa vsakič sproti poklicati kakih deset ljudi in narediti veselje Mobitelu, zapraviti pol ure in se morda dogovoriti ali pa tudi ne. Zares fleksibilno. Kot je rekel že Mrak: nismo se tako dogovorili in pogovarjali, ko je bilo potrebno plačati stenco, celo iskalo se je čimveč ljudi za to, da se bo stenca lahko sfinancirala, torej se je že takrat lahko domnevalo da bo gužva, pa vendar ni bilo niti besede o takih terminih in pravilih kot so sedaj določena.
Da, bil je sestanek na katerem se je to odločalo, odločalo se je brez podatkov o dejanskem interesu, niti niso vsi prisotni plačali za stenco, sam sem zamudil petnajst minut (mea culpa), pa mi niti nobeden bližnji sosed ni vedel povedati dogovora, ker so tudi sami malo zamudili, pa je bilo že vse dogovorjeno. Torej se je o stvari, ki se tiče vsaj 70 ljudi, odločilo v približno 5 -10 minutah približno deset ljudi, od katerih verjetno nobeden ni točno vedel o čem odloča. Dejansko z zasedenostjo stence še nimamo izkušenj. Dobro, lahko rečemo da smo si sami krivi, kaj pa nismo prišli, oz smo zamudili. E jebi ga sad pa rasti.
Pa vendar se Vf-ju pojavljajo pomisleki, tudi konstruktivni predlogi, vztraja pa se trdno na sprejetem stališču, za katerega je očitno, da ni ravno v zadovoljstvo in blagor potencialnim uporabnikom, saj očitno ne upošteva njihovega interesa. Zares Socializem v Kozji vasi ali pa Butale, kakor vam ljubše.
se nadaljuje samoK
Da ne bom Samo-pametoval, bom raje še malo konstruktiven in zato predlagam:
- prva dva ali tri tedne (po dogovoru) povsem prost dostop, da vidimo ali je free market sposoben kontrolirati samega sebe, poleg tega bomo tudi ugotovili dejanske kapacitete stence za vadbo (10,20,30 ljudi). V kolikor se na podlagi teh izkušenj pokaže, da nas je preveč, da se ne znamo zmenit, da smo nezadovoljni, se izvede ukrepe, ki pa MORAJO upoštevati dejanski interes oz. terminske zmožnosti plezajočih (pravila prilagodimo dejstvom in ne obratno).
- vpisna knjiga: predlog PJ z vpisno knjigo je dober, morda rabi le malo nadgradnje. Torej uvede se vpisna knjiga. V njo se vpisuje v naprej in ne za sproti, glede na željeni termin, vendar npr. za max. D+5 dni vnaprej, glede na kapaciteto stence pa določimo max. število plezajočih na termin (10, 20, 30). Število vpisov oz. prijav na termin v tem času (D+5) je omejeno, npr. na največkrat 2,3,4 (odvisno od dogovora). Termin traja od 19-22, razdeljen pa je po urah 19-20, 20-21, 21- 22, možno pa je vpisati največ dve uri naenkrat. Pravilnost vpisov kontrolira dežurni, brez predhodno vpisanega termina vadba ni mogoča, oz je mogoča, če je v terminu manj ljudi kot je max. določeno na termin. Vpis tako zagotavlja vadbo v določenem času, vadba z nevpisom pa je tudi mogoča, če le ni termin že max. zapolnjen, prednost pa je na strani vpisanih in sicer ne glede na spol, poklic ali abecedo. Vpisna knjiga se v dogovoru in eventuelnim blagohotnim dovoljenjem Gregamana lahko nahaja v Šendviču, v času vadbe pa pri dežurnem, ta jo prevzame in odda skupaj s ključi.
Ta sistem z rezervacijami termina je modifikacija sistema, ki je deloval in mislim da še vedno deluje (že 15 let) za rezervacijo teniških igrišč in to v času največjega razcveta tenisa pri nas, ko je bil naval res velik in deloval je zelo uspešno. Edina znana slaba stran: oseba, ki je rezervirala termin ne pride oz. se pravočasno ne odjavi. V kolikor pride do zadržanosti interesenta je prav, da le ta odpove svoje ure ali preko dežurnega, prijateljev ali pa osebno. V kolikor pa se praksa neodpovedovanja ponavlja se mu npr. lahko izreče ukrep prepovedi vpisovanja v vpisno knjigo, na voljo pa mu ostanejo le sprotni termini, ki niso polno zasedeni (pravilo vadbe brez vpisa).
- dežurni: dežurni tako, kot je že določeno, vendar lahko v samem terminu dežurstvo preda nekomu (in ta tudi lahko nekomu), ki bo na stenci ostal do konca, le da je sproten vpis dežurnega obvezen v vpisno knjigo, da se ve, kdo je prevzel odgovornost dežurnega (ključi, knjiga, pospravljanje).
Ja veliko sem naložil, treba bo kamion da to odpelje, in, ja, pripravljen sem poskrbet za vpisno knjigo in dodati navodila oz. pravila za vpisovanje, seveda ob predhodnem dogovoru in strinjanju z zainteresiranimi vpletenimi
Če pa ima kdo boljši predlog prosim, VF je odprt prostor, samo ne samo kritizirat, predlagat pa nič.
LP SamoK
p.s.: medtem ko sem pisal je karnekaj novih odmevov prišlo, tako da kaka stvar ni več aktualna, ampak Blaž predlog pa je in mislim da je konstruktiven, poleg tega pa gre za že preizkušeno zadevo, ki funkcionira.
Vzorec vpisnega lista bom poiskusil pripopat med dokumente odseka - razno.
Hmm nekaj ni šlo pa je sedaj v dveh delih, jebi ga.
Evo super. Fajn je da smo konstruktivni. Problem je pač v tem da se moram jaz oločit kak sistem bom predlagal, ker se drugi pač ne zganejo ali pa zamujajo na sestanke.
No, če ne drugega sem se spomnil tolk bedast predlog da se zdej vsi pritožujete in je debata stekla. Fajn, lepa šola, bom še naprej dajal čimbolj boleče in revolucionarne predloge da se raja zgane.
Predlagam, Samo, da ti, glede na to da si gospodar odseka, pripraviš red katerega se bomo/boste držali. Danes pa pridite vsi, da se stepemo kdo bo kdaj obiskoval steno.
Rad bi samo opozoril, da stena ne prenese več kot 5 plezajočih naenkrat. To mislim da ste že opazili. Se pravi, če upoštevamo da nekateri počivajo recimo da lahko termin naenkrat obiskuje 20 oseb.
Tudi ravnateljica ne bo ravno vesela, če se zbira v tistem prostoru preveč ljudi.
Torej, Samo, tebe pooblaščam, da vzpostaviš red. Vidš, Pavr tu d pipl. Kle ga maš.
... oz. vpisni zvezek, kot mi je bilo naročeno, danes prinesem jaz.
LpP
in uvest elektronsko vpisno knjigo.
Tako mi ne bo treba it en dan prej na stenco, da se bom vpisala za naslednji dan. Oz. mi ne bo treba razmišljat pet dni naprej, kdaj se mi bo pa res dalo it trenirat. Ideja je drugače super in jo podpiram.
Nč
E Blaž hvala za pavr. No resno, bom pripravil pravila v smislu tega kar sem predlagal, dal na sito in ogled, potem pa bom verjetno na istem kot si bil ti. Se strinjam, težko je biti prvi, ker smo/so potem vsi pametni k sto mater prej pa nič. In ja, nekdo mora začet (samo zakaj vedno isti), vendar se je sedaj debat oz razmišljanje kaj in kako zares vsaj malo razvilo. Sori če sem bil prepameten, ponavljavcem je lažje kot prvenstvenikom. Skratka bom pripravil, če pa ima kdo boljši predlod, impruvment , pa: navali narode, nekaj se bo treba zment.
Elektronska knjiga super, težava pa kako bomo vanjo vpisovali na licu mesta, pa dežurstvo, spremljali trenutni obisk.... Hudič je v detailu ...
Hmm, mislim, da bi hitro prijavo, preverbo prostora na stenci dejansko najboljše reševal službeni telefon dežurnega, ki bi potem lahko kandidtee tudi vpisal za naprej. Telefon imam na razpolago, nima pa veljavne simm kartice. Torej sprejemamo simm kartice in jurja na tri mesece...Get up stend up for jur RIT.
Pridem, pa zamudim, da razložim SamoK
Nina, odlična ideja, in malce sprostilnega dela za Matička med študijem Mihelčiča. Ups, Matiček sorry for the "M" word :-)
Sedaj rabimo samo še računalnik pri Stenci, nanj pa lahko priključimo tudi kamero pri vhodu in sistem za avtomatsko odpiranje vrat :-)
Predlagam še eno kamero s pogledom na Stenco in broadcast slike na net, da bomo lahko sproti čekirali trenutno stanje na Stenci (podobno kot čekiramo za vreme v Črnem Kalu).
Kdo ni konstruktiven?!?
Peter
PS: Vpisna knjiga danes žal ne pride, krivdo gre zvaliti na ARRS. Je pa ready in pride verjetno že jutri.
priide danes, v obliki vpisov kot je bila predstavljena nmed dokumenti. Pavr to d pipl.
lp SamoK
el. knjiga
19. september 2006. 11:00
19. september 2006. 11:00
Poanta el. vpisne knjige bi bla ravno v tem, da nam ne bi bilo treba vpisovat na licu mesta. Na ta način bi lahko preverjali, koliko ljudi je za določen dan že vpisanih in kakšno gužvo lahko pričakujemo, za kar nam ne bi blo treba hodit na stenco. Omejevanje števila vpisov in max.števila ljudi, ki naj bi dnevno trenirali pa je malce pretirano. Tukaj pa pridemo do ugotovitve, da je še najbolj primereno razporejanje po sistemu \"svobodnega trga\". Pa smo spet na začetku.
predlog
19. september 2006. 15:03
19. september 2006. 15:03
Samo, res si se potrudil. Vendar tvoj predlog govori najprej o prostem dostopu, potem pa zadevo že omeji na vpisno knjigo, kjer bo verjetno spet omejitev na max število plezajočih, potem pa lej ga zlomka spet omejitev na 5 plezajočih naenkrat. Kot da nimamo omejitev in "butastih" pravil v vsakdanjem življenju čez glavo?! Jaz jih imam in ravno pri plezanju jih ne želim imeti, kajti ko je bilo treba stenco plačati in podpreti vso zadevo, tega ni nihče omenil. Če bi mi, verjetno stence ne bi plačala, ampak bi jo obiskovala drugje, kjer me nihče ne bi omejeval. Tako kot obisk aerobike.
Vpis v vpisno knjigo je namreč lahko "dvorezni meč". Nekdo, ki ima veliko časa, se bo lahko prijavljal v nedogled, tisti, ki ga pa nimamo in bomo prepozni, ker bo termin že zaseden, pa bomo "zviseli". Kaj mi pomaga potem nakup letne karte, če bom zaradi zgoraj omenjenega morala iti plezat drugam?
Mislim, da bo realnost taka: tisti, ki bodo imeli več časa, bodo prišli vsak dan in se poskušali naplezat kolikor se da. Ostali, ki pa ne bomo mogli priti vsak dan (mogoče 2x tedensko), pa se zaradi gneče tudi takrat ne bomo mogli naplezat. Verjetno bomo morali iti proti plačilu še kam drugam. Zato bi bilo bolje, da bi se omejilo število vplačil za stenco, pa ne da bi mi bilo škoda denarja, ker tako zadevo rada podprem, samo pravila igre morajo biti znana že prej.
Predlagam, da se naredi razporeditev po dnevih, saj vsak dan verjetno zaradi drugih obveznosti vsi ne bi mogli plezat. Poleg tega pa bi skupina imela tisti dan 3 ure časa in menim, da bi se lahko naplezal, kar bi se ob gneči v dveh urah težko.
Lepo se imejte,
Nevenka
P.S. Imam en star mobitel in ga lahko posodim (upam, da še dela).
Glede na včerajšnji "silni" obisk predlagam, da se z omejevanjem počaka, dokler se ne izkaže, da je to res nujno potrebno. Sem pa v tem primeru raje za planski-sovjetski-komunistični-totalitarni pristop kot pa za vpisno knjigo. V prvem primeru veš, kdaj ti je stenica na razpolago in se v eni sekundi lahko odločiš, da zdaj pa greš gor. V primeru knjige pa pač ni tako. Saj ne vem vnaprej, kako bodo otroci razpoloženi naslednji večer in ali bo treba brati tri dolge pravljice ali pa bodo izmučeni popadali v posteljo. Da žene raje ne omenjam. :) In ali potem bi si moral že en ali dva dneva prej vzeti čas in iti do Šentviča, da se tam vpišem ali kako? To je šele plansko-administrativno. Potem me ta stenica pač ne bo veliko videla.
Abeceda niti ni tako slaba, če bo že takšna potreba po tem, treba bi bilo uvesti le še izmenjajoče turnuse pa mogoče še kaj domiselnega. Pa dežurnega, ki bolj slabo pozna abecedo.
Po mojem se bo izkazalo, da je prostora za vse dovolj.
Če res ne bo gužve potem problema z gužvo ni treba reševat. Potem ostane le problem z dežurstvom.
Stalin je reku: "Ni človeka, ni problema"...