Tabor Dauphinea
Mima Suhadolc - mima 4. julij 2006. 10:43
Zanima me, kako je kaj z letošnjim taborom, predvsem če so poleg alpinističnih tam tudi kakšne športno plezalne smeri? Sprašujem zato, ker moram splanirat svoj dopust in bi rada vedela, če ima kakšen smisel da se vozim tako daleč, pa se mi zdi da bi to zanimalo še koga drugega. Alpinisti ste na "prostem trgu" precej iskano blago in jaz praviloma nisem te sreče da bi se tkole na blef kaj zmenila s kom, poleg tega so mi pa žicanja v smislu mi-pa-večerjo-kuhamo-a-si-kej-lačen-kaj-maš-pa-kej-jutr-v-
??
4. julij 2006. 15:30
jah tele opazka predhodnice je bla kr nujna...ker poleg oženjenih in nekih redkih izjem, so drugi, ki nimajo stalnih klajmberosov še kar izven plana in si mal težko splanirajo dopust, če niso zihr kašna bo sploh kapaciteta tabora, če loh na koga računajo, al bo vse ostal na nivoju a bi mogoče...pa čeprau je tabor skupni. no mogoče pa mora tko bit ;)) life is a joke
Če bi veljalo plezanje = sex...
Marko Bekeš - marko 6. julij 2006. 10:48
..bi imela že cela Rašica picajzle! Po mojem stvar sploh ni tolk grozna in ko sta že ravno dve nesrečnici se rešitev ponuja kar sama. Saj sta obe pripravnici, ne? Z napotki iz zaključka rutarjevega poročila s ST se 100% strinjam in edina rešitev je čimveč plezat (višje, hitreje, varneje) in pol maš mimgrede pogoje za alpinista in te skrbi samo še vreme in cene opreme. Klečeplazenje je res priskutno, mora pa bit en fer-plej, da vsak vloži nekaj v turo. Pa ne samo štrik in sendvič, gre tud za vso logistiko, pa neka znanja in odgovornost. Če je alpinist zaljubljen, zadnji odstavek seveda odpade. Pa ne vzet osebno, o tem se skoz po malem govori in jest tko gledam na zedevo. P.S.: Kaj smo torej ugotovili glede vodničkov za Dauphineo?
me je že Bekeš prehitu
Iztok Rutar - iztok 6. julij 2006. 17:04
torej da še enkrat pametujem: Problem z alpinisti na 'prostem trgu':, mi naj bi bili na voljo tečajnikom, katerim naj bi kazali abecedo v hribih. Ko se tečajnik dovolj dobro nauči (oz. jo formalno zna) abecede, postane 'mlajši pripravnik' in tako lahko začne samostojno pisati prve stavke. In tu se pojavi problem, večina bi še kar vadila črke ne pa začela samostojno pisati. Vsako leto je največ tretina tistih, ki so bili sprejeti in se res osamosvojijo; tj. začnejo samostojno plezati. Večina še naprej se vadi črke 'a', 'd', 'm', 'o' ,.. namesto da bi napisali stavek:'mama je doma' ipd. Če sem konkreten, večina pleza v plezliščih toliko, kot še dolgo ne bodo sposobni plezati v hribih vendar še vedno misli da je le to pomembno. In ti nastane problem da in vedno alpinista 's katerim bi se šlepali'. Ta mentaliteta dolgoročno pelje le k temu, da boste postali ciljna publika za gorske vodnike. Da bom še enkrat pameten: Prečenje Zeleniških Špic, Jezerski Stog ali pa plezanje v Škrbinski plošči (SAMOSTOJNO v navezi z vam enakovrednim) vam bodo dali mnogo več za plezanje v hribih kot pa dan preživet v plezališču. Fizično vas je večina že sedaj sposobna zlesti 'Čopa' ,glede samostojnosti pa le redki 'šoder od Slovenske' v Steni. Za nadaljevanje nabiranja izkušenj pa je prav super podcenjeni Virenes in Beli potok. Potem vas bo pa že vzel kakšen alpinist kam spet. Osebno grem dosti rajše s pripravnikom ki že ima nekaj kilometrov v kakšno štrico kot pa z enim ki se želi šlepat, potem peljem raje tečajnika, saj iz njega bo mogoče še kaj.
epilog
8. julij 2006. 21:06
to sm napisala ravno iz razlogov, ki jih oba navajata, pa rabijo mal obrazložitve: tole fantazmo šlepanja ste si sami ustvaril in mal pozablate, da nekaj tistih, ki zdaj loh samostojnao plezajo, so se imel šanso dolg časa šlepat v različni intenzivnosti.zato mal kritične pozornosti pri uporabi pojma. - sploh ni problem u šlepanju, na kar se probate zgovarjat- ampak če ni šanse z nekom it, ker bo vedno trdil da se šlepaš, enostavno ne prideš do stavkov in se znajdeš u začarenem krogu. to razumete. - ker mi manjka še kašn kiometer,ravn zato, da ne bo treba NIKOGAR PRIOSIT in se bom lahko podajala v smeri, kjer ne bom odvisna od sposobnosti soplezalaca. Sploh sm pa začela samostojno plezat brez spodbudnega šlepanja, ravno zaro, ker druge možnosti ni blo. - se je pa vseen treba še od koga kj naučit, čepravu si si sam sposoben splanirat ustrezno smer in predvsem sprejemat odločitve. - sposobnosti pa ne morjo ocenjavat drugi namesto mene, in o vplezanosti končno pove tud statistično obdelan podatek o št smeri in s kom so ble splezane- 3 z alpijem ostalo pa kar je nanesl.. dajem tole repliko, da ne bo kj nepojasnjeno, tud če od zdj na prej na rimcu sam še per pijem.

Dodaj odgovor