Še enkrat čestitke..
28. maj 2006. 22:01
... vsem tečajnikom za opravljen izpit. Pogrnil k sreči ni nihče, če pa bi, bi mu moralno zelo koristil prosti spis kandidata na letošnjih alpinističnih izpitih: http://www.gore-ljudje.net/pripomba_view.php?pid=1285&tab=objave_pripombe Genijalno napisano, jaz se že dolgo nisem tako zabaval ob branju prispevkov na Gore in ljudje.
Pa te prime pa te mine...
Domen Camlek - Domen 29. maj 2006. 10:45
še dobro, da niste vi v soboto postopali na tak način, pa je pomoje vsak dobro vedel kje so mu slabosti. Ti, ki si med bolj frišnimi "Alpinisti" boš že vedel koliko je resnice v napisanem Klemenovem prispevku. Po moje kar precej, a?
Pridružujem se
Blaz Grapar - Blaž 29. maj 2006. 12:14
Pridružujem se čestitkam Staniča. Seveda naši izpiti niso isto kot alpinistični izpiti. Gre bolj za to, da pokažete dovolj znanja, da znate zadovoljivo izvajati osnovne manevre, ki jih boste potrebovali. Sedaj je važno da čimveč plezate in se udeležujete skupnih tur, kjer se boste od alpinistov v praksi naučili še ostalih trikov in si pridobivali izkušnje. Vabim vas, da čimbolj redno obiskujete sestanke odseka in pametujete skupaj z nami v Vinji, kjer se vedno dogovorimo za kako skupno plezarijo. Smer je znana. Strmo navzgor! LP, Blaž
komentar - izpiti
Črtomir Zavašnik - Črt 29. maj 2006. 22:25
se strinjam z Domnom, da ste bili alpinisti na izpitih korektni. Niste zajebavali brez razloga. Sicer je kot velik plus na izpitu zame predvsem to, da ste nas na različnih točkah povprašali o kakšnih povsem praktičnih vprašanjih, ki jih v učbeniku AŠ ni mogoče najti. Npr. Stanič in Grapar o načinu spusta po vrvi v različnih situacijah. Tko, da ste nam dali malo misliti, vsaj meni. Minus izpitov je lokacija. Dobil sem klopa, netopir me je skor ugriznu v roko, pol se je pred mano še usral, no kače začuda nisem videl nobene. Btw. Kateri alpinist(ka)- praktik je rekel, da če zmanjka wc papirja v steni se v končni fazi uporabi kamenček. Kaj pa če smo v plati?
Po plati
Matevž Kramer - Matko 30. maj 2006. 11:04
Se pa kr podrajsaš in svet je lepši;) Matko
Police
Blaz Grapar - Blaž 30. maj 2006. 12:30
Za naše hribe so značilne police. Na policah se vedno najde kaj flore, da zadostiš higienskemu minimumu. Znani so pa naši hribi tudi po krušljivosti. Iz tega sledi da se padajoče kamenje zaustavi na polici, kar pomeni da imaš že več načinov kako rešiti nerodno situacijo. Drugače pa si lahko pomagaš še z kako pomožno vrvico ipd. ali pa se kako drugače znajdeš.

Dodaj odgovor