Korzika za 1.maj
Gregor Sluga - slugi 20. april 2006. 09:42
Familija Sluga-Miklič-Sluga se za prvomajce odpravlja na Korziko. Zanima me a se še kdo ? Bi se bilo dobro dobiti vsaj na kakšnem piru kje..... Če ima kdo od izkušenih korzičanov kakšen nasvet, priporočilo, lep spomin se priporočam. Mi gremo namreč prvič in smo se zelo na hitro odločili. Včeraj sem zvedel, da ni problem za dopust in kar na lepem kupil vozovnico za trajekt. Grega
neki vemo
Marko Bekeš - marko 20. april 2006. 18:17
Ob morju je za plezat bl tko-tko (vsaj kjer smo mi bli polet), na Bavelli pa majka! Problem je edin v tem, da je naju na B. julija pošteno zeblo (ponoč). Navdušilo te bo to, da je tam relativno tolerirano free kempiranje, zadeva pa zgleda kot en graniten Vršič, na katerem je pribl. za en fuzbalplac travnate ravnine. Več v živo..
nobl, Slugi!
21. april 2006. 01:39
Zame je bila Korzika najprivlačnejša v notranjosti, ki je gorata, dokaj neobljudena, čez poteka GR 20 ( in narodni park), najlepše mestece pa so Corte (outdoor vzdušje). Tudi severni del otoka je zanimiv (St. Florent, Cap Corse,...), medtem ko je južni zelo hmmm... \"komercialen\" - ravnina, oblegana obala, fensi restavracije...tko, za bogate Italijane. Izjema je mestece Bonifacio na skrajnem jugozahodu, ki je res fascinantno! Sicer je Korzika mene popolnoma prevzela. Tko divje vse skupi... Takrat (pred davnimi 4 leti) še nisem plezala (nevedni otrok!), tko da ne vem kako je s tem, a baje da je fajn. Pazte edin, da vas kdo od korziških separatistov ne šicne! (borijo se namreč za samostojnost, pa znajo bit malo živčni...) Lep dopust, Tadeja
Sami naši!
Marko Bekeš - marko 21. april 2006. 12:16
FLNC (Fronta Liberazione Nazionale Corse) strelja predvsem francoze z žandarskimi čepicami, kadar teh manjka, pa tudi prometne znake. Zelo dobro vejo kaj je Slovenija, saj so nam jako fouš za pobeg iz Juge. Mali narodi pač moramo držat skupaj in vsake toliko delat probleme velikim, metode ma pa vsak svoje. No, hotu sem povedat, da s(m)o turisti povsem varni, dokler se lepo obnašamo in ne skurimo kakšnega gozda oz. ne ukapiramo, da se promet odvija po desnem pravilu in po pomoti dvignemo sredinec v kakšnem križišču. Bo treba ša kdaj it..
prometni znaki
Črtomir Zavašnik - Črt 21. april 2006. 15:03
Drži, da so turisti povsem varni, jest osebno tko prijetnega sprejema s strani domačinov še nisem doživel...npr. naroču sem en kozarček vodke, pri tem pa gratis dobil celo flašo. Od vina priporočam "Gaspa moja". Pocen, velike količine in zelo pitno. Samo tako, če boste ob družinskih obveznostih našli cajt za kapljico rujnega. Prometni znaki so pa res ena svoja zgodba. Na poti od Bastije do Calvija (center elitne enote tujske legije) jih je večina podobna švicarskemu siru. Je pa zahodna obala sigurno bolj zanimiva od vzhodne. op. Ne marajo Napoleona ampak enga Paolija (al neki tazga) lp č

Dodaj odgovor