vsi ste zgeresil
8. marec 2006. 19:37
da vas poucim-ta pratnik se zdaj imenuje mednarodni dan zensk uradno. Tko da ste imel u bistvu vsi prou, ce se enkrat razmislm. ženska.
Ti tudi
Blaz Grapar - Blaž 8. marec 2006. 20:51
Ti si pa falila temo v katero bi mogla to napisat.
ma ja...
8. marec 2006. 21:16
takoj sm na to pomisolna, k sm to zagresila. pa tud to, kok si ti predvidliv...
porošilo s terena
Marko Gorišek - marGo 9. marec 2006. 10:38
Včeraj sem bil doma, v Bistrci, kjer je proslavljanje 8 marca eden večjih praznikov v letu. Ulice polne ljudi z obveznimi nageljni, oštarije polne žensk, kar v ostalih dneh v letu, ni ravno praksa. Na vhodu v star del mesta mlade pevke iz Reke, lokalni oštir časti s pijačo in prigrizkom, delijo se rože, res praznično! In vsi ama vsi govorijo o prazniku Dneva žena, omenja se tudi AFŽ (ne boste verjeli "Antifašitički savez žena"), s to opazko so včasih možakarji zafrkavali pravkar "emancipirane mladenke". Skratka pri nas se to praznuje in imenuje DAN ŽENA, tam kjer ni te prakse, je pa čisto vseeno. za mamo, dom in šporget
hm
9. marec 2006. 10:49
jp, ta zadnji stavek pove vse: tam kjer ni prakse, je cisto vseeno kako se ta dan imenuje. ni nic drugacen od ostalih, posebno vsebino pa mu se dodatno odvzame sprenevedanje okol imena. širi širi se obzorje...predvsem iz bistrce.
...ko smo že pri popravljanju napak...
Jernej Kovačič - Bart 9. marec 2006. 11:16
...margo, kljub tvojim rosnim letom bi še lahko vedel, da AFŽ pomeni Antifašistični front žena (oz. Antifašistična fronta žena)... za domovino ... s Titom naprej b.
Mea culpa
Marko Gorišek - marGo 9. marec 2006. 12:20
Nisem vedel, sem kar sam skonstruiral, sem premlad, hehe, vsaj za nekaj. Zmeraj sem slišal uporabljati le kratico, pa si nisem upal vprašati, saj je bilo vsem jasno, razen očitno meni, haha. ps.madonca ta skleroza, vsak dan kej novega zvem

Dodaj odgovor