....POMEMBNO...SIMOBIL
Matic Standeker 22. februar 2006. 09:56
Ker je moj telefonski račun zrastel preko vseh zdravih meja, sem se odločil malo preštudirati možnost prehoda na drugega operaterja. Edina pametna opcija je Simobil. Naštudiral sem tole - naročnina je (za tiste do 27 leta) 200 tolarjev dražja kot pri mobitelu. Cena klica v katerokoli drugo GSM omrežje stane toliko, kot če pri Mobitelu kličeš v notranjem omrežju. No, ta boljše pa šele pride: če kličeš znotraj Simobil omrežja, je cena 5 sit na minuto, kar je več kot 4krat ceneje kot klici zn
... ja
Mateja Oblak - mateja 22. februar 2006. 10:25
jaz sem že prestopila ... in še obdržala svojo mobitelovo številko ... lp mateja
Kje so tiste stezice...
Domen Camlek - Domen 22. februar 2006. 11:09
Hmmm... Matiček, pri Mobitelu obstaja tudi Zveza-Naveza (-70%) v primeru, če pogosto kličeš le določeno osebo z odseka ;) Res pa je, da je menjava te cenejše številke letno omejena (se mi zdi da 2x), hehe. Moj problem s Simobilom je bil sledeč; od doma (sredi naselja) sem moral it telefonirat pod češnjo, da sem imel kaj signala. Saj v lepem vremenu je še šlo... Sicer pa jemlji teh 5 SIT/min raje kot marketinški trik, ko bodo dosegli želeno maso uporabnikov ti bodo brez zadržkov nažgali ceno tako kot Mobitel.
Aja
Domen Camlek - Domen 22. februar 2006. 11:41
Mateja, mogoče lahko poveš kako v praksi poteka prenos številke? Ni mi namreč jasno, kako ti (dvojno) zacolajo klic na mobitelovo številko (z mobitela), ki je v simobilovem omrežju.
...
Mateja Oblak - mateja 22. februar 2006. 13:02
... številke zdaj niso vezane na opreaterja, ampak na osebo ... številka je šla z mano, z mobitelom pa nimam nič več ... z njem sem prekinila pogodbo ... mateja
...
Domen Camlek - Domen 22. februar 2006. 13:24
Do tu mi je popolnoma jasno. Ampak sedaj jaz tebe z moje 031 XXXXXX številke kličem na tvojo 031 YYYYYY številko v dobri veri, da kličem na Mobitelovo omrežje (po ceni 20 SIT/min), vendar pa v resnici kličem na Simobilovo omrežje za 40 SIT/min :? To mi smrdi po nategu...:(
.....
Mateja Oblak - mateja 22. februar 2006. 14:04
nč skrbet! ... te pred zvonenjem prijazna tetica obvesti, da je številka zamenjala operaterja ... itak pa vsak po svoje ...
Ehm,
Mima Suhadolc - mima 23. februar 2006. 01:34
kaj pa če si več kot 27 let?!? mateja a maš ti zdej kej nižje račune al si itak tolk vesela zarad tega pa pol še bl telefonarš pa maš spet večje račune? jz bi po moje... :)

Dodaj odgovor