....POMEMBNO...SIMOBIL
Ker je moj telefonski račun zrastel preko vseh zdravih meja, sem se odločil malo preštudirati možnost prehoda na drugega operaterja.
Edina pametna opcija je Simobil.
Naštudiral sem tole - naročnina je (za tiste do 27 leta) 200 tolarjev dražja kot pri mobitelu. Cena klica v katerokoli drugo GSM omrežje stane toliko, kot če pri Mobitelu kličeš v notranjem omrežju. No, ta boljše pa šele pride: če kličeš znotraj Simobil omrežja, je cena 5 sit na minuto, kar je več kot 4krat ceneje kot klici zn
jaz sem že prestopila ... in še obdržala svojo mobitelovo številko ...
lp
mateja
Hmmm... Matiček, pri Mobitelu obstaja tudi Zveza-Naveza (-70%) v primeru, če pogosto kličeš le določeno osebo z odseka ;) Res pa je, da je menjava te cenejše številke letno omejena (se mi zdi da 2x), hehe.
Moj problem s Simobilom je bil sledeč; od doma (sredi naselja) sem moral it telefonirat pod češnjo, da sem imel kaj signala. Saj v lepem vremenu je še šlo...
Sicer pa jemlji teh 5 SIT/min raje kot marketinški trik, ko bodo dosegli želeno maso uporabnikov ti bodo brez zadržkov nažgali ceno tako kot Mobitel.
Mateja, mogoče lahko poveš kako v praksi poteka prenos številke? Ni mi namreč jasno, kako ti (dvojno) zacolajo klic na mobitelovo številko (z mobitela), ki je v simobilovem omrežju.
... številke zdaj niso vezane na opreaterja, ampak na osebo ... številka je šla z mano, z mobitelom pa nimam nič več ... z njem sem prekinila pogodbo ...
mateja
Do tu mi je popolnoma jasno. Ampak sedaj jaz tebe z moje 031 XXXXXX številke kličem na tvojo 031 YYYYYY številko v dobri veri, da kličem na Mobitelovo omrežje (po ceni 20 SIT/min), vendar pa v resnici kličem na Simobilovo omrežje za 40 SIT/min :?
To mi smrdi po nategu...:(
nč skrbet! ... te pred zvonenjem prijazna tetica obvesti, da je številka zamenjala operaterja ...
itak pa vsak po svoje ...
kaj pa če si več kot 27 let?!? mateja a maš ti zdej kej nižje račune al si itak tolk vesela zarad tega pa pol še bl telefonarš pa maš spet večje račune? jz bi po moje...
:)