zavarovanje
Maja Grgič - Maja 11. januar 2006. 14:16
ekola, uskladil smo se, tako, da se pobiranje denarčkov za zavarovanje začne že ta četrtek! ostaja pa tako kot lani: A (najbolj aktivni člani z največ ugodnostmi) 10.000 sit B (aktivni člani z večino ugodnostmi) 4.000sit S+Š (srednješolci in študentje do 26.leta ali mladi, ki niso zaposleni in so brez lastnih dohodkov) 3.000sit ....in hmm...namenili so nam tudi 2 zavarovanji za predšolske in osnovnošolske otroke(P+O)!! kaj nej rečem, starši in bodoči starši rašiškega podmladka, zagrebte
nakazila?
Luka Kronegger - Luki 11. januar 2006. 14:48
Ej a bi se dal zment, da se dnar za clanarino nakazuje direkt na kaksen racun? L.
Pod pojmom zavarovanje
Domen Camlek - Domen 11. januar 2006. 14:55
je verjetno mišljena članarina, ali? Kolikor vem je le del te namenjen za zavarovanje. Na Matici sem imel nek družinski popust (-20% če se prav spomnim), obstaja to tudi tu? Aja pa še to; a so slučajno za izdelavo novih izkaznic potrebne nove fotografije? Gorenc.press :))
Popusti in nakazila
Gregor Sluga - slugi 12. januar 2006. 08:07
Nakazila trenutno še niso mogoča. Družinski popust obstoja -20% na tisti del članarine, ki ni zavarovanje. Tako se članarina malenkost zniža ne pa v celoti za -20%. To je pač politika PZS. Seveda je družinski popust dobavljiv le če plačate vse družinske članarine istočasno ! Upam pa, da se bo članarina pobirala vsaj še nekaj časa v mesecu februarju in ne le dvakrat. Grega
Priporočilo
12. januar 2006. 08:29
Priporočam tistim, ki nameravajo kaj praskati po tujini, da vzamejo A članarino. Morda izgleda na hitro kar velik znesek, ki pa občutno zmanjša šok ob prejetju računa za morebitno(bog ne daj) reševanje v tujini. B-članarina ti pokrije reševanje v višini 650.000 SIT, kar zadošča le za to, da reševalci zakurbljajo helikopter.Pri A-članarini je kritje 1.900.000 SIT.No, pa še to včasih ni dovolj. Predlanskim so enemu iz Prevalj za to, da so ga potegnili iz ledeniške razpoke, zaračunali 13.000 evrov.
Hmmm
Domen Camlek - Domen 12. januar 2006. 11:15
Saj ne, da bi bil imel rad jodlarje, vendar kot je razbrati iz njihove spletne strani www.alpenverein.at krijejo za članarino 48,5 EUR reševanje po celem svetu (torej tudi v Sloveniji) do višine 22.000 EUR. Ne bi rekel, da je tale A članarina, pa čeprav vsebuje PV (tega lahko kupim kadar želim) tako dobra izbira, če se že pogovarjamo o zavarovanju.
Informacije
Domen Camlek - Domen 13. januar 2006. 11:37
Glede na včerajšnjo diskusijo kaj in kako vzeti podajam še nadaljnje informacije, ki sem jih danes prejel od avstrijske planinske zveze: Usmerili so me na sekcijo Celovec; njihov naslov: Alpenverein Klagenfurt Völkermarkter Str. 9 9020 Klagenfurt office@alpenverein-klu.at Tel: +43 (0) 463/513056 Uradne ure; pon-čet: 10-12 in od 16-19 petek: 10-14 Kolikor je razbrati iz njihove spletne strani so študentski zneski še nekoliko nižji (do 27. leta) in sicer 36,5 EUR za enake ugodnosti in zavarovalno vsoto. Zanimivo je tudi, da imajo otroci ob polnih ugodnostih članstvo brezplačno v primeru, da sta starša člana (s tem, da ima drugi partner priznano tudi znižano članarino v višini študentske). Glede na zvezdice, ki so pri vsakem znesku pa zgolj komentar, da gre očitno za neke priporočene najnižje zneske. Bomo videli kako tole dejansko poteka.
argument v prid našim...
Matej Poljak 17. januar 2006. 03:13
je, da pri A kategoriji zavarovanja dobiš še celoletno naročnino na PV, kar pa tut ni krneki (vsaj men). Lp
dilema
17. januar 2006. 08:19
Kot vidim, se iz debate izlušča osnovno vprašanje: biti član PZS ali raznih ferajnovskih zvez po svetu.Če hočeš biti član našega odseka, potem moraš biti član PZS, zavarovanje pa si še vedno lahko iščeš kjerkoli po svetu. Seveda pri PZS še vedno ni vse tako, kot pričakujete, ampak verjemite, da se nekaj ljudi kar trudi izboljšati stanje - tudi kar se zavarovanja tiče.
Tako je...
Matej Poljak 18. januar 2006. 19:06
...tudi patriotizem nekaj šteje. :) Lp
Dilema vs patriotizem
Domen Camlek - Domen 23. januar 2006. 20:41
Da me ne bi kdo narobe razumel... Še enkrat: če koga ne maram so to jodlarji (sploh kar se smučarije tiče ;) Važiči samovšečni! Za patriotizem in pripadnost mi tudi ni težko odšteti tiste štiri jurje. Tudi PV je zelo všečna revija, ki jo rade volje kupim, kadar meni paše. Vendar če se pogovarjamo o zavarovanju, zaenkrat naša PZS pogrne na celi črti (sploh ob zneskih-izstavljenih računih, ki jih je predstavil Jani). Upam, da bodo rezultati tistih, ki se trudijo čimprej opazni! Za domovino, upam da, čimprej s PZS naprej!

Dodaj odgovor