tečajci - sobota - turna smuka (Lipanski vrh)
Črtomir Zavašnik - Črt 5. januar 2006. 23:01
Po četrtkovem dogovoru med nekaterimi tečajci je padla odločitev, da v soboto izvedemo turno smuko (manjka v repertoarju skupnih tur). Lipanski vrh je glede na snežne razmere primeren (Matiček, Mrak - plazovi?). Odhod ob 7.00 izpred Prušnikove. Če kdo nima turne opreme, ni blema, se bo pač nosila alpska (pancarji in dilce). V skrajni sili se gre lohk tud peš. Vabljeni seveda tudi vsi ostali člani odseka z Matičkom na čelu. btw. Pridejo tudi člani gorniške skupine in mladinskega odseka Ra
Dragi moji tečajci!
Matic Standeker 6. januar 2006. 09:57
Lepo, da ste se takole zmenili in predvsem hvala za povabilo. Sam sem se sicer odločil, da bom probal iti v hribe v nedeljo, ko bo vreme malo bolj stabilno, predvsem pa moram na žalost en dan malo delati, tako da se vam pridružim kdaj drugič. Glede na to, da me dva tedna ni bilo in nisem sledil snežnim razmeram, sem za le te vprašal Slugija. Ta mi je lepo odgovoril, da je Lipanski vrh sicer ena izmed bolj "varnih" tur v tem času, kar pa še ne pomeni, da je varna. Vsekakor se ne bi gibal nad gozdno mejo, kjer je verjetnost plazov zelo velika. Glede opreme pa...vsem priporočam lavinsko žolno, lopato in sondo. Pa lahko malo potrenirate iskanje žoln. To sem zadnjič naredil jaz in razočaran ugotovil, da mi sploh ne gre in moram vsako leto znova vaditi. Uživajte na turi, pa da bom v soboto zvečer na naši strani pod "Kaj dogaja" zasledil kakšen vnos!
Šefe
Domen Camlek - Domen 6. januar 2006. 13:25
je pa zdej ves mehek, ko smo drugi del šolnine plačal. Sedaj pa komaj čaka, da bo bral kaj o nas med novicami. Prej nas pa še samih na pir ni spustu :)) Ccc...
heh
Blaž Kovač - :b 6. januar 2006. 14:22
una slika pa je, če še kdo ne ve, uradno najgrši pes na svetu. pred kratkim preminul, slava mu! :b
komentar
Črtomir Zavašnik - Črt 6. januar 2006. 14:32
Matiček: V hribih je III stopnja, kar za Lipanski vrh ni glih problem, če se izbere leva ( zahodna stran ) vrha. Tam je gozdna meja praktično do vrha. Žolne in podobno so pa bolj pobožne želje, ker dvomim, da kdo od nas to sploh ima. Tura sicer kratka, cca. 2-3 ure. Smuča se od vrha, pa vse do avta. Kužku je sicer ( bilo )ime SAM. lp črt
...gre samo za statistiko!
Matic Standeker 6. januar 2006. 15:43
Še zdaleč niste vsi plačali šolnine, he he! Madona sem tečen ;) Drugače moram pa enkrat konec leta podati poročilo o dogajanju alpinistične šole. Malo hecno bo, če bom napisal, da je šolo začelo 41 tečajnikov, končalo pa samo 25. Ne vem, najbrž tega ne bom smel omeniti kot dosežek v mojem življenepisu. Tako da...bom še naprej težil :))) Sej pravim, škoda, ker moram jutri delat, bi šel z veseljem z vami. Je pa sedaj tako, da je tudi III. stopnja v hribih še vedno nevarna. Držite se gozda, pa bo. Uživajte, m.
Plazovitost
Brane Zupan 6. januar 2006. 17:03
Tudi pri 1. stopnji nevarnosti plazov je možna splazitev!

Dodaj odgovor