Španija - NUJNO!
Ker me je Debeli kar določil da najdem za novo leto neki za spat, pač nimam druge. Tam kjer je rekel, Siruana, ni nič. Je sicer en kemp, samo smo se menili da bi bili samo za novo leto notri ker je ponoči mraz in se potem zadeva prekmalu začne in tudi konča.
V kraju La Mussara, sem našla en refugio, to je kao ena gorska koča. V okolici so številna plezališča vseh kategorij. Koča je na 977 metrih, do tja se pride z avtom. Imajo nekaj čez 50 postelj, vodo, kuhinjo (pripravijo za jest). Ni elektri
Sam tko mal za info, Siruana je kar fajn poštimana glede tega, kamp je (tut apartmaji so), pa tam majo tut en fajn plac kjer je za dost folka plac. Lansko leto je blo čist fajn.
Verjamem da marsikaj obstaja, drug problem je pa dobit kontakte in rezervirat. V petek in včeraj sem porabila več ur da sem sploh našla par telefonov in kontaktov ker na maile itak ne odgovarjajo. Zmenili smo pa se, da rezerviramo nekaj še predno gremo.
Jaz glede ene noči ne bi preveč komplicirala, kakor bo pa bo. Dejstvo je da je tukaj poceni, v tem območju kjer hočmo in da je še frej. Glede na to da je danes torek, eni grejo pa že v petek, se zadnji moment ne bi preveč zmišljevala kaj bi rezerviral. Če pa tisti ki ste že bli tam imate kakšne kontakte in pametne razloge zakaj ne v Mussaro, pa povejte, dons še lahko kej druzga rezerviramo.
Tudi bajtica, ki si jo rezervirala je luštna in tam smo že bili. Da sploh ne govorim o ceni, ki je zelo ugodna!!! Plezališče tam je bomba in čeprav smo bili tam zadnji dan - že zmatrani, smo še plezali na ful ravno zato, ker je bilo took dobr!!!
Lokacija je pa tudi fajn, ker imaš zraven vse živo, od Siurrane naprej! Po mojem smo tisti, ki smo že bili tam, navdušeni, ostali pa še bojo! Sam da ostane taka šajba do konca kot je zdele!!!
Sonja tebi pa res hvala za ves trud in logistiko!
Evo, odločitev je padla. Sicer sem res klicala še v Siurano, samo tam nas nočejo ker nas je preveč. Zdele kličem in rezerviram, pa da se mi vsi tam prikažete!
Aja, baje je bil prejšnji teden veter in dež in oblaki, zdej je pa sonček in toplo..
Rezervirano, večerja je obvezna, skupi pride ene 16 eur. Smo meli pa še srečo da smo dobili ker je klicala še ena skupina in so nam hvala bogu zadržali plac.
ej Sončka zakon!!
super si tole zrihtala, jz že komej čakam!
zdej pa sam še držimo pesti za vreme:)
lep dan in pozdravčki,
maja
Naš avto štarta v petek popoldne in se bomo za kak dan ustavili v Pillonu (nad Monakom; do tja je cca. 10 ur vožnje), kjer bomo v soboto plezali - baje da je super plezališče, potem pa predvidoma zvečer naprej v Španijo. Zanima me, kakšne plane imate ostali, kje so dobimo, katera plezališča imate v planu?
Ostalim prijetno praznovanje in čimveč vzponov v letu 2006!!!