vzponi
Maja Grgič - Maja 3. december 2005. 10:58
Pa dejte že gor svoje vzpone tisti, ki tega še niste naredil!!! jutr (v nedeljo) sestankuje delovna skupina in če do takrat ne bo vzponov.... lp, maja
Razmišljanje enega dlakocepca
Iztok Rutar - iztok 3. december 2005. 17:02
Debeli je že povedal svoje mnenje o vpisovanju ocen skalnih smeri in načina kako je bilo splezano (AO in podobno), 'problem' je ostal pri vpisovanju turnih smukov. Kar nekaj osebkom priporočam naj si pogledajo kdaj se turni smuk smatra kot alpinistični vzpon: http://www.alpinizem.info/ture.php?action=definicija Popolnoma se strinjam da je turni smuk z Blegoša v 'zaje..' lahko težji od 'enga navrtanega Nosoroga' v Paklelnici, ma držmo se enih norm ki je ki, po takem sistemu se bo počasi pojavil heroj, ki bo vpisal turni smuk z Rožnika kot alpinistični vzpon.
Turni smuki
5. december 2005. 08:43
Še moja skromna pripomba: ne vem sicer, od kod so pobrana merila na alpinizem.info za TS, ampak kar jaz pomnim, je bilo s TS tako, da je bilo mogoče vpisati tiste TS, ki so bili opisani v TS literaturi, četudi je šlo za smučanje s hribov, nižjih od 2000 m. Referenca pa je bil odličen vodnik Turni smuki (Praček-Črnivec). Morda pa so se merila v tem času spremenila? Naj me kdo razsvetli.

Dodaj odgovor