Kupujemo projekcijsko platno
Tako, projektor sva s Simonom že kupila, sedaj je na vrsti projekcijsko platno. Ker smo izčrpali vse možnosti, da naredimo projekcijsko platno sami, sva se s Simonom odločila, da tudi tega kupimo. V podjetju, kjer smo kupili projektor, nam sedaj na platno nudijo popust. 2 metra široko platno tako pride okoli 25.000 SIT.
Če se mi v kratkem nobeden ne oglasi s kakšno drugo idejo, bomo to platno pač kupili.
Matko, kako gre kaj načrt za držalo za projektor?
Lep pozdrav,
m.
Tega platna ne bomo kupili kar takoj. Vsekakor se nam tako spet ne mudi. Do AŠ je še slab mesec zato bomo poskusili najti večje platno.
Se bomo dogovorili na ferajnu.
LP, Blaž
Glede na širino prostora (na mestih stebrov 2.1m, pri oknih 2.4m) širina platna več kot ustreza, cena pa tudi, vsaj kolikor sem si jih sam ogledal so bile cene primerljive dimenzije 1.8m približno 30Kilo.
LP SamoK
S Simonom sva pretresla vse možnosti "lastne" izdelave platna in ugotovila, da mi nismo sposobni takšnega podviga. Če ima sicer kdo drug idejo, naj pove, drugače gremo v nabavo. Sedaj imamo pač priložnost dobiti platno po nižji ceni, ker načeloma če s projektorjem kupiš še platno, dobiš popust.
Kar se pa velkosti tiče, je pa naša soba tam, kjer so stebri, široka 2.1 metra, to smo že izmerili. Širše platno bi bilo najbrž brez pomena. Je pa vprašanje, če bi se nam splačalo odstraniti načelnikovo mizo oz. narediti takšno, ki bi se jo lahko med predavanji umaknilo, da bi pridobili na višini.
Še vedno pa je odprto vprašanje o stojalu za projektor. Tu imamo že izvajalca z dobrimi idejami. Jest osebno navijam za stojalo, ki se bo dalo spustiti vsaj do višine glave, ker če bomo drugače vsakič montirali projektor tja na tisto polico, je samo vprašanje časa, kdaj bomo projektro ob vrgli na tla.
Drugače pa sem sedaj dobil tudi dobrega ponudnika za računalnik, ki je dovolj močen, da se bo na njem moogoče dalo gledati celo filmčke.
Toliko v glodanje, več na ferajnu.