miss Julicev
Jo je poimenoval Mihelič, z Dawčem sva se pa strinjala brez pripomb. Krobath-Mertzger oz. Severni raz Trbiške Krniške špice nad dolino Mrzle vode. Plezanje 4-5 stopnje v fantastični skali
ko na koncu že ne moreš verjeti da ne sanjaš. Primerljiva z razom Punte Fiemes - lanskim hitom tabora v Dolomitih. Mihelič jo primerja z Razom tančic v Cimi del Madona.
Spodnji del je res lepo opremljen, (kar dosti jih je že sestopalo po smari pravijo sidrišča) zakaj,ti postane jasno pri iskanju prehoda po
se spravljam splezat to krasotico !
Upam, da boš toliko prijazen in s pomočjo starejših skic in tvoje v glavi pripravil eno pravo SKICO za nas ponavljalce !!!
Grega
Če je, je nekaj podatkov na
http://www.julien-mountain.com/klettern/korspitze/korspitzeklettern.htm
Manjka skica, tudi opis je precej skromen. Pa Slugi, če ne boš dobil kakega 'gosta', se priporočam.
Težavnost, ki jo omenja na linku je malo pretirana.
Drgač mi je pa uspelo splezat smer v tretjem poizkusu, prejšnja dva sta se zaradi nesigurnega vremena končala v krajših stenah sosednjega Belega potoka. Tudi zdej sva spala v bivaku Gorica, po nočni nevihti dostopila čez Trbiško in Krniško škrbino. Ne priporočam. Čelada je obvezna pri sestopu s Krniške škrbine, v tistem koluarju prav dežuje kamenje. Posledice vidiš na potrganih zajlah in zvitih klinih.
Zaradi packanja po nebu nisva splezala zadnjih (verjetno treh) raztežajev, sva izkoristila možice po polici ki pelje desno na greben. Ker tudi levo ni zgledalo teško gre očitno po teh policah en dostop na Veliko Lojtrco. Na delu kjer bi bilo za poplezat ene 15-20m trojke v prečki so nama vzeli sapo svedri in zelo tanka zajla skozi njih.
skica je pa bila narisana, perd objavo pod dokumenti še čakam junaka ki sem mu posodil Prletove slkice, da mi jih vrne tako da bo moja packarija popolnejša.
Hvala iztok za narisano, a je ne najdem, dej točno povej kje med dokumenti je ali pa mi jo pošlji prosim po emajlu.
G