Plezanje na Cresu
Živa Grgič 28. junij 2005. 10:24
Ali mogoce kdo ve, ce se da na Cresu tudi kaj frikat? Zelo bom hvalezna za vse odgovore:)
Plezanje na Cresu
28. junij 2005. 20:29
Na Cresu se da plezat v Lubenicah, mislim da je poleg nekaj daljših smeri tut nekaj kratkih. Opisano je v Plezališčih Hrvaške.
Lubenice
1. julij 2005. 11:54
Na Lubenicah sem plezal 3,4 leta nazaj. Bilo mi je žal, da sem sploh vzel opremo. Takrat je bilo opremeljeno približno 6 smeri v gladki previsni steni, vidni iz Lubenic, nekje na pol poti od Lubenic do morja. Stena je obrnjena na zahod. Od teh 6-ih smeri je bila le ena kolikor toliko normalna za ogrevanje in ena zelo lepa okoli 7a do 7b za plezanje. Ostale smeri so bile za moj nivo in okus pretežke, prekrušljive, preveč prašne, preslabo navrtane... Drug hec , ki je v hrv. plezališčih je pregrada na Osorščici. Zadeva je sicer že na Lošinju. V stari verziji (rdeča naslovnica s Čujotom v Limcu) Hrv. plezališč obstaja fotografija te pregrade. Pregrada je baje zelo velika a razen dveh 7b+ ni notri nič. Vsako ubadanje s pristopom (cca. 1.5h!) v poletni vročini odsvetujem. Če pa bo na razpolago soliden čoln, se morda splača pogledat.
Povezava
1. julij 2005. 16:58
Nekaj malega je na tej strani http://guide.cro-climbing.com/index.asp?k=r1&pid=19

Dodaj odgovor