Norveške vesine influencerjev

Marko Volk 28. marec 2024. 18:28

To je bil teden (20-27.3), katerega sva se s Patrikom REES veselila, oba z metuljčki v trebuhu in polna pričakovanj velikih količin belih kristalov. Poleg naju je potovalo še drugih 5 turnosmučarskih legend Slovenije.

Naš cilj so bile Linške alpe- Lyngen Alps, igrišče freeriderjev (Schirmer, Navaro, Kopa...), ki redno objavljajo nepredstavljive linije. Bazni tabor smo imeli v Storsteinnes, od tam pa z avtom naprej. Smučali smo vseh 7 dni, od tega 6 dni v lepem vremenu, tisti 1 dan smo pa videli kaj pomenijo ostre razmere. Same snežne razmere so bile vseh vrst, a zmeraj so bile dobre.

Zagotovo je bila najboljša tura smučanje po vzhodnih vesinah Lenangstindna, ki jo je 2 dni prej presmučal Schirmer. Do smeri je bila dolga pot po ledeniku po okoli 30cm pršiča, potem pa še več njega ko smo smučke dali na hrbet. Hrib se je postavil tako pokonci, da smo vmes začeli “kušvat” tla, bolj objektivno to pomeni dobrih 50°. Za nami sta gazila še 2 Finca, ki pri spustu nista šparala čisto nič, če je prišel skok pred njima sta ga dropnla. Mi ga nismo dropnl, smo ga pa vseen kr spustil in vriskal. Naslednje leto se vrnemo, saj imamo z enimi koluarji neporavnane račune.

Kot zanimivost nam čez teden ni uspelo nadoknaditi vseh izgubljenih proteinov samo z jajci, saj smo jih porabili v celotni severni regiji Norveške.


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.