LA GRANDE 🌞: Smer x- Steber Planjave

Jana Štenkler 15. junij 2023. 10:32

V soboto, 10.6.2023, zvečer smo se podali na Kamniško sedlo.

Vreme ni bilo kaj prida, vendar to ni pokvarilo našega razpoloženja. Po sobotnem druženju, je sledila nedeljska skalna tura. Z Aljano in Petrom(Perica) smo v prelepem meglenem nedeljskem jutru odšli proti smeri x v Planjavi. Perica se je opremil z novo digitalno napravo(fotičem) zato sta z Mifijem uspešno lahko poiskala vstop v smer.

 Steber Planjave ali Smer X poteka desno od Brinškovega kamina, ter se nadaljuje do vrha, ki je pravzaprav predvrh zahodnega vrha Planjave. Smer se po štirih lepih izpostavljenih raztežajih, z zelo solidno skalo, nekoliko položi.  Že v začetku smeri nas je spremljala megla in rahlo pršenje. Razpoloženje v navezi smo popestrili z različnimi komadi pestrega izbora. Dež, megla in veter pa so žurersko plezanje samo še popestrili. 

Z vrha smo se odločili za spust V Brinškov kamin z navezo, ki je štartala za nami(Mifi, Jernej, Tomaž). Spust nam je vzel precej časa. Na spustu je bilo še kar nekaj snega, ki je poleg dežja še otežil spust. Smer smo zaključili uspešno ter se vsi premočeni vrnili v kočo. Z Aljano sva kasneje kar poleteli v dolino, veseli, da sva splezali smer s Petrom, ki je bil odličen vodja naveze. 

Misel dneva(Jana): všeč so mi mirna in tiha jutra, ker hočem, da mava z dnevom malo romantike, prej ku me proba poj*ebat direkt v glavo. 

Misel dneva(Aljana). no zdej smo pa res prpravlen na vse, tkoda lohk grema plezat tud v lepmu vremenu!

Jana&Aljana


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.