Vaje tečajnikov na Koči pri izviru Završnice

Jerca Trček - jerca.trcek 2. februar 2023. 18:04

V petek, 27.1.2023, smo do 17h nakapljali v zbor pred ferajnom in se odpravili proti Ljubelju. V manjših skupinah z inštruktorji smo se odpravili proti Koči pri izviru Završnice. Vzpenjali smo se po strminah smučišč, medtem ko so inštruktorji na smučeh veselo narekovali tempo.

Bila je že tema in močan veter je s snežnim pršom stopinje prekril v slabih 15ih minutah. Najprej smo prispeli do Koče na Zelenici, ki je bila zelo mikavna in je naznanjala bližino cilja. Ko smo prispeli do Koče pri izviru Završnice, smo se razporedili med primankljaj ležišč. Oskrbniki so nam postregli z okusno večerjo, tečajnica Jana pa je poskrbela za sladico. Zaključili smo s prijetnim zeleno-rdečim druženjem.

V jutro smo se zbudili pripravljeni na nova znanja. Po zajtrku za junake smo se zbrali zunaj, kjer se je začelo s skupinskim prikazom ledeniške naveze, ki smo jo nato v navezah, pod mentorstvom pedagogov, prikazali tudi tečajniki.

Naslednje znanje je bilo porazdeljeno med 4 točke; gibanje naveze, prerez snežne odeje, iskanje ponesrečenca z žolno in ustavljanje s cepinom. Kljub mrazu smo vztrajali od 8h do 18h in se šli po zaključku gret v kočo.

Večer smo popestrili z večernim programov, ki smo ga tečajniki pripravili za ostale in izzivom za mlajše od pedagogov.

V nedeljo je oblake in mraz razpihalo sonce, ki nas je spremljalo na poti nazaj do Zelenice, kjer smo na pobočju ponovili prerez snežne odeje, sondiranje in tekmovali v odkopavanju ponesrečenca.

Zaključili smo z analizo v Gostilni in piceriji Kozuc.


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.